Višković: Centar naše izborne komisije biće u Doboju

Višković: Centar naše izborne komisije biće u Doboju

„Sad kad donesemo naš izborni zakon, više niko neće moći da nas pokrade na izborima ili da pokuša da nam ukrade izbornu pobjedu, to jest izbornu volju naroda. Naša Republička izborna komisija (RIK) fino će da provede lokalne izbore ove godine u Republici Srpskoj, koji će biti čisti kao djevojačka suza, najčistiji do sada!”, objavio je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

“Svaki listić ćemo skenirati i uvesti video nadzor na svakom biračkom mjestu. Na tome već radimo sa našim iskusnim IT kompanijama, koje su se već pokazale kao izuzetno efikasne u zaštiti podataka u našim institucijama, gdje sve radi kao sat: ove manje poteškoće sa padom integrisanog zdravstvenog informacionog sistema rješavamo u rekordnom roku od 15 dana, bez ikakvih posljedica, a tako će biti i sa glasačkim listićima na izborima.

To će biti najmodernija tehnološka rješenja, tako da niko neće moći da nam ukrade nijedan naš glas: neće tu trebati ni puno kontrolora, ni posmatrača, jer će sve biti pod kontrolom naših IT kompanija!

Tu će biti automatska obrada podataka u realnom vremenu, znaće se tačno ko je, kada i kako glasao, a da tajnost glasanja neće biti narušena!

Tu će se koristiti i naša poštena vještačka inteligencija, tako da ovi hakeri i botovi i svi ostali mogu pokušavati šta god hoće, ali ovaj naš novi sistem niko neće moći da sruši. Džaba ćete se upinjati, odma’ da vam kažem svima!”, istakao je premijer Višković na prezentaciji novog Izbornog zakona Republike Srpske, koja je održana u Doboju.

“Baš ovdje u Doboju biće sjedište našeg RIK-a, jer je Doboj to zaslužio kao grad heroj u našoj borbi za slobodne i demokratske izbore: nigdje kao ovdje nismo tako junački, uz ogromno požrtvovanje, uspjeli da odbranimo našu volju naroda! Ovdje su pokušali da nas brutalno pokradu u proteklih nekoliko izbornih ciklusa, ali smo mi baš na ovom mjestu na najbolji način dokazali kako se spriječava svaka izborna krađa, pogotovo od strane ovih iz takozvane opozicije.

Bili su spremni na sve da nam ukradu našu blistavu pobjedu, ali mi smo uzeli stvar u svoje ruke, zahvaljujući našim časnim brojačima glasova i zapisničarima. Svaku grešku koju su pokušali da nam podmetnu, oni su uspjeli da anuliraju natčovječanskim naporima, niti jedan ukradeni glas nije završio u vreći ili u zapisniku.

Ovim velikim djelom, naša junačka izborna armija predvođena najuglednijim i najčasnijim među njima, Obrenom Petrovićem, Borisom Jerinićem i Sanjom Vulić, podigla je sebi takoreći spomenik za života u ovom gradu, na ugled i korist cijeloj našoj republici i pokoljenjima koja dolaze. Zato ću predložiti da neko od njih troje, kako se dogovorimo, bude novi predsjednik našeg RIK-a. Živjeli naši slobodni i demokratski izbori!”, poručio je Višković.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/BN Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This