Vanredno u Kabinetu Željke Cvijanović zbog Turčina Fatiha Kola srpskog kadra za konzula

Vanredno u Kabinetu Željke Cvijanović zbog Turčina Fatiha Kola srpskog kadra za konzula

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je održavanje vanredne sjednice Predsjedništva sa jednom tačkom dnevnog reda – razrješenje počasnog konzula BiH u Panami Fatiha Kola.

Ovo je rečeno Srni u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva u odgovoru na pitanje da li će Predsjedništvo BiH razmatrati razrješenje Kola koji se dovodi u vezu sa aferom „Black Tie 2“.

Što se tiče saznanja da Tužilaštvo BiH protiv navedenog vodi istragu, iz Kabineta su naglasili da nadležni organi treba da istraže ta saznanja i da svako treba da odgovara za svoje postupke u skladu sa zakonom.

Član narko kartela Tito i Dino imenovan je prošle godine za počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Panami na prijedlog Željke Cvijanović, a za njegovo imenovanje, kako tvrde mediji, najviše je lobirao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Protiv Fatiha Kola Tužilaštvo BiH je donijelo naredbu o provođenju istrage zbog sumnje da je prao novac narko kartela kojim je iz Dubaija rukovodi Edin Gačanin Tito.

Kol je, kako saznaje Istraga.ba, trebao biti uhapšen zajedno sa rukovodstvom FUP-a i biznismenom Gordanom Memijom u okviru međunarodne akcije “Black Tie 2”.

Kako Kol u tom trenutku nije bio na teritoriji BiH, nije mogao biti uhapšen. No, njegovo ime navedeno je u prijedlogu za određivanje pritvora ili mjera zabrane članovima ili saradnicima narko kartela Tito i Dino.

(BN) Foto: Srna

CATEGORIES
Share This