U Skupštini Srpske rasprava o Deklaraciji svesrpskog sabora

U Skupštini Srpske rasprava o Deklaraciji svesrpskog sabora

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas u Banjaluci da je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda jedan od istorijski najvažnih i najmoćnijih dokumenata srpskog naroda u cjelini.

„Deklaracija govori o jedinstvu srpskog naroda i njome se odgovara na sva pitanja i zebnje iz prošlosti i daje nam snagu da idemo dalje“, rekao je Dodik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naglasio da je za očekivati da će vlade Srpske i Srbije i ostale zemlje, gdje Srbi mogu da dobiju podršku, biti sačinjeni operativni planovi za sprovođenje Deklaracije.

„Svi stavovi iz Deklaracije i njena preambula daju odgovoge na dešavanja u prošlosti i tretira se sve ono što je važno za budućnost. Kada je riječ o praznicima, 9. januar nastavljmo obilježavati, ali ćemo slaviti i Sretenje kao zajednički praznik.

Nema potrebe da se spekuliše o 9. januaru i ne treba ništa objašnjavati, jer je sve aposlutno jasno. Oni koji ovo osporavaju vidljivio je da rade u skladu sa stavovima iz Sarajeva“, istakao je Dodik.

Željka Cvijanović, srpska članica Predsjedništva BiH, je rekla da je dokument izbalansiran u skladu s potrebana za buduće vrijeme ali i da se njime brani kultura, radicija i identitet.

„Dokument jasno govori da smo opredijeljeni da gradimo mir i političku i ekonomsku stabilnost i zadovoljna sam zbog te činjenice“, rekla je ona i dodala da se sigurnost garantuje tako što se svi pridržavaju ustava i zakona.

(Srna)

CATEGORIES
Share This