„Trajno rješenje je ukidanje PDV na ove robe“ Predsjedništvo SPS pozvalo na ograničenje cijena osnovnih životnih namirnica

„Trajno rješenje je ukidanje PDV na ove robe“ Predsjedništvo SPS pozvalo na ograničenje cijena osnovnih životnih namirnica

Na sjednici Predsjedništva Socijalističke partije Srpske u proširenom sastavu razgovaralo se o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopštili su iz SPS.

a dnevnom redu sjednice Predsjedništva SPS našla su se pitanja važna za građane Republike Srpske. Predsjedništvo SPS je usvojilo zaključke kojima se, između ostalog, zahtijeva od nadležnih institucija da ograniče cijene osnovnih životnih namirnica, ali ne bilo kojih, već onih koje su neophodne za svakodnevni život poput hljeba, mlijeka, ulja, brašna, opreme za bebe. Trajno rješenje ovog problema je ukidanje PDV na ove robe, uz istovremeno povećanje poreza na luksuzne robe – saopštili su iz SPS nakon sjednice.

Na Predsjedništvu SPS razgovarano je i o unutarpartijskim izborima i predstojećem Kongresu, ali i o političkim odnosima u Srpskoj i BiH.

– Predsjedništvo SPS poziva predstavnike tri naroda na kompromis i dogovor kako bismo građanima obezbjedili bolje uslove za život i ublažili efekte ekonomske krize. SPS je protiv nametanja odluka i dosljedno se zalažemo za poštovanje Dejtonskog sporazuma – navodi SPS.

Predsjedništvo SPS izrazilo je punu podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, te pozvalo međunarodnu zajednicu da nepristrasno pristupe posredovanju i rješavanju problema u južnoj srpskoj pokrajini, Kosovu i Metohiji.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This