“To je objava rata, stradaće svi” Helez zaprijetio Dodiku da se Srpska nikada neće otcjepiti

“To je objava rata, stradaće svi” Helez zaprijetio Dodiku da se Srpska nikada neće otcjepiti

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez poručio je predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku da zaboravi otcjepljenje od BiH jer bi u tom slučaju došlo do rata.

Helez kaže da “nema većeg rata nego Dodikov korak ka otcjepljenju”.

– To je objava rata. Pozivam Dodika da se okani ćorava posla, da zajedno radimo. Najviše će stradati narod iz Republike Srpske. BiH je ozbiljna, priznata država. Svako ko ne želi da živi u BiH ne mora. Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti. Stradaće svi. Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina – rekao je Helez za Face TV.

Dodikova izjava o tome da muslimani ne putuju kroz Republiku Srpsku Helez smatra neozbiljnom i “dječijom”.

– To su neozbiljne, dječije izjave. Ja ću sada proći kroz Republiku Srpsku, pa ću mu se javiti telefonski. Mediji o njemu dvadeset godina isto pričaju: “Otcijepiće se. Ko će priznati njegovo otcjepljenje? Nema valutu, nema ništa… kao djeca kad se igraju. To nije ozbiljna priča – izjavio je Helez.

On se osvrnuo i na priču o ugroženosti povratnika i navodnom naoružavanju Srba, navodeći da nema zvaničnih podataka od policijskih agencija o bilo čijoj ugroženosti.

– Znam šta nam je raditi ukoliko dođe do problema. Ima da štitim granice BiH, što je i napisano u Zakonu o odbrani – rekao je Helez, piše Bosnainfo.

CATEGORIES
Share This