„To je čovjek koji jedino poznaje konflikt“ Pranjić o uvredama koje je Komšić uputio ambasadorki Izraela

„To je čovjek koji jedino poznaje konflikt“ Pranjić o uvredama koje je Komšić uputio ambasadorki Izraela

Potpredsjednik Republike Srpske, Davor Pranjić izrazio je žaljenje zbog svih nevinih žrtava u Izraelu, te osudio istupe člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića koji je izvrijeđao ambasadorku te zemlje u BiH.

Pranjić je istakao da terorizam ponovo uzima svoje žrtve, te dodao da je bilo teško gledati užasne slike napada na Izrael i izrazio nadu u skoru stabilizaciju stanja.

– Sa pažnjom sam pratio sve što se događalo u Izraelu. Potresne slike ubijanja djece i žena su opomena da terorizam nije prošlost, već realnost. Izražavam saučešće za svaku žrtvu, u nadi da se tako nešto nikada neće ponoviti – rekao je Pranjić.

On je dodao da najoštrije osuđuje istupe  Komšića, koji je umjesto pomirujućih tonova uputio uvrede ambasadorici Izraela u BiH Galit Peleg, i naveo da takve izjave štete ugledu BiH.

– Komšić jedino i poznaje konflikt i uvredu. U ovom teškom vremenu za cijeli svijet, umjesto poruka mira, Komšić je poslao najgore uvrede ambasadorki Izraela u BiH. Osuđujem istup Komšića, ali ništa se drugo nije ni očekivalo od čovjeka koji održava političku karijeru na nelegitimnom predstavljanju jednog od tri konstitutivna naroda u BiH – zaključio je Pranjić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This