Sve je nažalost istina – odgovor Zage Grahovac na pisanje Ilije Tamindžije

Sve je nažalost istina – odgovor Zage Grahovac na pisanje Ilije Tamindžije

Prilog iz Dnevnika BN televizije i izjava Zage Grahovac, poslanice Kluba za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali prije svega sjajna ekipa koja se okupila i opozicioni kandidat za načelnika Nevesinja, mladi inžinjer Strahinja Vujadinović, uznemirili su Iliju Tamindžiju i SNSD pa se oglasio na svojoj stranci i napao Zagu, ali brzo mu stiže odgovor. Uskoro će sjednica pa bi Tamindžija trebao na njoj da uđe u raspravu i brani svoje stavove, odgovori narodu zašto kasne svi projekti koji gutaju desetine miliona maraka narodnog novca, kome je ostavio 3 stana nepodijeljena u Nevesinju, da li aktivistima SNSD-a…. U nastavku pročitajte odgovor Zage Grahovac..

Uvaženi kolega Tamindžija,

 

Preslušala sam još jednom vlastitu izjavu koju sam dala za BN televiziju da provjerim da li sam zaista rekla nešto netačno ili nekorektno i čini mi se da nisam niti sam u izjavi mogla prepoznati ono što vi nazivate populizmom. Trudim se da budem korektna i odmjerena u izjavama, da nikoga ne vrijeđam a vjerovatno ste primijetili da u diskusijama pored kritika uvijek imam nešto i da pohvalim.

Bila sam veoma blagonaklona kada sam izjavila da rad aktuelnog načelnika ne mogu ocijeniti zadovoljavajućom ocjenom i to je veoma umjeren komentar za nekoga ko se uopšte ne može sjetiti ni šta je obećao niti šta je ispunio. U pomenutoj izjavi navela sam zgradu o kojoj govorite kao primjer projekta koji jeste završen ali taj dio moje izjave nije ubačen u prilog. Naravno da je zgrada značajan projekat i da mnogo znači ljudima koji su dobili stanove.

Međutim, zgradu niste napravili ni Vi niti načelnik Milenko Avdalović nego je ona projekat Republičkog Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica i migracije i napravljena je kreditnim sredstvima u saradnji sa Opštinom Nevesinje koja je obezbjedila lokaciju, priključke vode i struje i propratnu dokumentaciju u vrijednosti od 300 000 KM.Ako ste zgradu napravili Vi zašto je onda ministar Sevlid Hurtić dijelio ključeve??

Što se tiče ostalih komentara izjavila sam da opština stagnira, da više od hiljadu ljudi putuje svakodnevno u Mostar na posao (što je istina) te da ni jedan kapitalni projekat do ovog trenutka nije u potpunosti završen, mislila sam pritom na vjetropark Grebak i Hidroelektranu Dabar. Dodala sam da nema ulaganja u privredu i turizam i smatram sve rečeno potpuno istinitim.

Šta bih uradila drugačije imaćete priliku da čujete u kampanji a svakako se zalažem za civilizovanu komunikaciju i sa političkim neistomišljenicima. Srdačan pozdrav!

 

Bonus:

 

Tamindžiji je odgovorio na njegovoj stranici i Igor Svrdlin, novinar BN televizije i dopisnik iz Trebinja, ostavio jasnu poruku da uvijek od njega, Avdalovića i drugih traži da daju izjave ali oni ne smiju izaći pred kamere..

 

Zaga Grahovac

Blog: Nebojša Vukanović

CATEGORIES
Share This