“Svakom strpljenju nekad dođe kraj” Salkić zaprijetio reakcijom “miroljubivih Bošnjaka”

“Svakom strpljenju nekad dođe kraj” Salkić zaprijetio reakcijom “miroljubivih Bošnjaka”

Bivši potpredsjednik Republike Srpske i poslanik SDA u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS, Ramiz Salkić, tvrdi da su bošnjački povratnici u Srpskoj “godinama pod snažnim pritiskom”, te najavio reakciju “odvažnih Bošnjaka ukoliko se taj pritisak nastavi”.

Reagujući na jučerašnje incidente u Vlasenici i Potočarima, Salkić je, između ostalog, ustvrdio kako je “cijeli sistem zakazao”.

– Sistem je zakazao, predstavnici međunarodne zajednice su zakazali, namjerno ili ne sasvim svejedno, što dodatno motiviše i podstiče ekstremiste na sijanje straha i mržnje prema Bošnjacima. Koliko god Bošnjaci bili miroljubiv narod, svakom trpljenju i strpljenju nekada dođe kraj kada čovjek više ne može da trpi nepravdu i poniženje i odluči se preduzeti određenu reakciju kada sistem zakaže – rekao je Salkić.

U ovom trenutku, dodao je, to je vrlo često napuštanje obnovljenih ognjišta, što, kako tvrdi, jeste konačan cilj onih koji, prema njegovim riječima, šire mržnju i netrpeljivost prema Bošnjacima.

– Ako se nastavi ovakav pritisak entitetske vlasti, od Srpske pravoslavne crkve stimulisanih i podržanih huligana, nedjelovanje institucija i međunarodne zajednice, logično je očekivati reakciju odvažnih Bošnjaka, koliko god bili miroljubivi – rekao je Salkić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This