„Stopa kriminaliteta u Srpskoj najmanja u regionu“ Narodna skupština usvojila Izvještaj o radu MUP i izabrala članove Upravnog odbora RTRS

„Stopa kriminaliteta u Srpskoj najmanja u regionu“ Narodna skupština usvojila Izvještaj o radu MUP i izabrala članove Upravnog odbora RTRS

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je sinoć izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2023. godinu.

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan rekao je ranije u vezi s tim da je stopa kriminaliteta u Srpskoj najmanja u regionu.

Poslanici su usvojili i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za prošlu godinu, kao i godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023.

Skupština je primila k znanju i godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2023. godinu, kao i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za prošlu godinu.

K znanju je primljena i informacija o odlukama o pomilovanju u 2023. godini, a usvojena je informacija o obavezama koje za BiH i Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom prošle godine.

Poslanici su usvojili odluku o prihvatanju zaduženja Srpske kod Razvojne banke Savjeta Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove Republike Srpske, kao i odluku o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine – službenih vozila Javnom preduzeću “Radio-televizija Republike Srpske”.

Skupština je izabrala Gorana Račića za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske, na period od pet godina.

Parlament za člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske nije izabrao Predraga Ujića iz reda srpskog naroda, ali jeste Sašu Andrijaševića iz reda hrvatskog i Draganu Čavku iz reda bošnjačkog naroda.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je rad devete redovne sjednice parlamenta.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This