Stevandić: Odgovoriću opoziciji koja ne razumije procese

Stevandić: Odgovoriću opoziciji koja ne razumije procese

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je za „Nezavisne“ da će odgovoriti na pismo opozicionih poslanika, istovremeno naglašavajući da „ostrašćeni dio opozicije ne razumije procese“.

„Riječ je o procesu, a ne blickrigu. U procesu nismo sami i treba biti dovoljno mudar i oprezan istovremeno da ubuduće ne bi doveli snagu Republike Srpske u pitanje jer njena snaga počiva na stabilnosti za koju treba ponešto i istrpiti“, rekao je Stevandić.

On kaže da su „vitalni principi“ i dalje na snazi kao i sve što je izglasano, misleći na zaključke NSRS, ali da tempiranje toga u dan ili mjesec nema značaja osim za „ostrašćeni dio opozicije koji procese ne razumije, a svakako je glasao protiv odluka NSRS“.

„SDS-ove kritike doživaljam nešto drugačije i ne želim im upućivati teške riječi jer oni mogu da razumiju kasnije, ali to je proces. Nije bilo ni jedne odluke o prenosu nadležnosti, a Republika Srpska bez ministra finasnija u Savjetu minsitara je ranjiva i ne može istom snagom provoditi odluke. Dio opozicije ne razumije da Parlamentarna skupština BiH nije Narodna skupština Republike Srpske i da tamo postoje i drugi narodi i entiteti i mnogo partija i da to nije prosta matematika već nejednačina sa mnogo nepoznatih“, rekao je Stevandić za „Nezavisne“.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This