Šta je Igor Dodik danas radio na sastanku koalicije? Sin sve aktivniji u vlasti!

Šta je Igor Dodik danas radio na sastanku koalicije? Sin sve aktivniji u vlasti!

Igor Dodik, sin Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske i predsjednika SNSD-a prisustvovao je današnjem sastanku delegacija SNSD-a, HDZ-a BiH, te SDP-a, NiP-a i Naše stranke, održanom u Istočnom Sarajevu.

Sin Milorada Dodika, koji je do sada široj javnosti bio poznat više kao vlasnik firmi ili osoba povezana s firmama koje dobijaju višemilionske poslove, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u FBiH, očigledno se polako, ali sigurno uključuje i u politički život u BiH, a što pokazuje i prisustvo današnjem sastanku.

Igor Dodik, doduše, nije bio „u prvoj postavi“ delegacije SNSD-a koja je o aktuelnim temama razgovarala s koalicionim partnerima, ali je sudeći po fotografijama sa sastanka, bio u istoj prostoriji gdje je sastanak održavan.

Na Raportov zvaničan upit SNSD-u, u kojem je svojstvu Igor Dodik bio na sastanku u Istočnom Sarajevu, s delegacijama stranaka koalicije, Ratko Kovačević, portparol SNSD-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH za naš portal je kazao:

„Igor Dodik je član Glavnog odbora SNSD-a, SNSD trenutno ima samo dva organa, predsjednika stranke i Glavni odbor, s obzirom na to da smo nedavno održali Sabor, izabrali predsjednika i GO i sada čekamo prvu sjednicu GO, da bismo izabrali ostatak rukovodstva“, kazao je Kovačević.

Nije poznato da li je Igor Dodik prvi put izabran u neki organ SNSD-a, jer o tome nema dostupnih informacija, on je na spisku Odbora izabranog 30. septembra ove godine.

Takođe, ostalo je nejasno zbog čega je od 486 članova Glavnog odbora, koliko ih je navedeno na zvaničnoj internetskoj stranici SNSD-a, odlučeno da u delegaciji koja je prisustvovala današnjem sastanku bude upravo sin Milorada Dodika, Igor.

Poznato je da je Igor Dodik često u društvu oca Milorada na raznim događajima, čini se da je ovo prvi put da je zabilježeno njegovo prisustvo na jednom sastanku i to baš na onom o kojem se unutar koalicije na državnom nivou BiH razgovaralo o veoma važnim pitanjima i u trenutku kada se traže kompromisna rješenja za brojna pitanja od važnosti kako za ona unutrašnja u BiH, tako i za evropski put BiH.

(Raport.ba) Foto: Fena

CATEGORIES
Share This