Srpska i njen narod nisu remetilački faktor nego vlast (VIDEO)

Srpska i njen narod nisu remetilački faktor nego vlast (VIDEO)

„Republika Srpska i njen narod nisu remetilački faktor nego trenutna vlast u Srpskoj“, rekla je predsednik Narodog fronta prof. dr Jelena Trivić u emisiji „MAT“ BN televizije.

-„Republika Srpska i njen narod nisu remetilački faktor nego trenutna vlast u Srpskoj“, rekla je predsednik Narodog fronta prof. dr Jelena Trivić u emisiji „MAT“ BN televizije.

Trivićeva je istakla da izjave koje na bilo koji način podrivaju stabilnost ne samo u BiH i Srpskoj nego i u regionu jesu problem.

„Ako neko uporno insistira da Srpsku namjerno predstavi kao problem onda to nije problem za Savjet za implementaciju mira niti bilo koju državu nego za stanovnike Srpske“, naglašava Trivić.

Ona dodaje da je politika Milorada Dodika cijelu zemlju dovela u pat poziciju i drži je zaglavljenu, a da Dodik za to nije imao većinsku podršku naroda.

 „Narod Srpske nije predstavljen kroz Milorada Dodika. Naš narod nije htio nemir, nestabilnost, konflikt, tenzije, potencijalni rat ili bar prijetnje miru i nije htio Srpsku okovanu u korupciju“, jasna je Trivić.

Dodaje da narod Srpske nema nikakvu korist od podizanja tenzija u BiH od strane vladajućih.

„Mi smo zaglavljeni u tenzijama. Niko ne priča o ekonomskim reformama i evropskom putu BiH. Narod je opterećen svakodbnevnim problemima, niskim platama, inflacijom, cijenama, stanjem u zdravstvu i školstvu, kako obezbijediti egzistenciju“, objašnjava Trivićeva.

Trivićeva je naglasila da nastavlja borbu za fer, poštene i demokratkske izbore u Srpskoj jer to, kako je rekla, narod Srpske zaslužuje.

„Najveći problem u BiH i Srpkoj je korupcija koja počinje i završava se danom izbora. Izborna korupcija je sjeme svake druge korupcije. Ako je neko mogao da pokrade izbore, zašto ne bi krao i dalje između izbora“, upitala je Trivićeva.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This