Srpska demokratska stranka Istočno Novo Sarajevo na lokalnim izborima

Srpska demokratska stranka Istočno Novo Sarajevo na lokalnim izborima

Na lokalnim izborima u Istočnom Novom Sarajevu učestvovaće Srpska demokratska stranka sa svojom odborničkom listom i imenom pod kojim postoji više od tri decenije.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo jednoglasno je donio odluku da se na izbore ide samostalno i pod imenom Srpska demokratska stranka, nakon što je Centralna izborna komisija BiH ovjerila prijavu Srpske demokratske stranke za učešće na lokalnim izborima 2024. , postupajući po Odluci o privremenoj mjeri Ustavnog suda BiH.

”Velika nepravda nanesena je Srpskoj demokratskoj stranci Istočno Novo Sarajevo, kada nam je zbog nemara i neodgovornog postupanja pojedinaca uskraćeno pravo da izađemo na izbore u oktobru pod imenom Srpska demokratska stranka Volja naroda. To bi bio presedan, nezabilježen u istoriji, da je političkoj stranci u mjestu gdje je rođena i postavila temelj Republike Srpske, tri decenije poslije, zabranjeno da učestvuje na izborima. Odlukom o privremenoj mjeri nepravda je djelimično otklonjena i birači u Istočnom Novom Sarajevu moći će da zaokruže imena naših kandidata na listi pod dobropoznatim imenom Srpska demokratska stranka”, rekao je predsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo Stefan Ignjatović. U narednom periodu biće završene sve aktivnosti prema CIK BiH u vezi s odborničkim listama i postupci ovjere.

Srpska demokratska stranka u Istočnom Novom Sarajevu, u saradnji s drugim političkim partijama iz opozicionog bloka, posebno Listom za pravdu i red Nebojše Vukanovića, nastaviće s borbom protiv aktuelnog režima SNSD-a i zalaganjem za veća prava građana i poboljšanje uslova života u Istočnom Sarajevu.

Još jednom se zahvaljujemo Nebojši Vukanoviću na pruženoj podršci. Pravi prijatelj je tu uvijek u nevolji! – kažu u SDS Istočno Novo Sarajevo.

ISTOK

CATEGORIES
Share This