SPS zahtijeva ravnomjeran razvoj Banjaluke

SPS zahtijeva ravnomjeran razvoj Banjaluke

Na narednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka odbornici će razmatrati Prijedlog Budžeta za 2024. godinu, a iz Socijalističke partije Srpske saopšteno je da će odbornici ove partije podržati budžet ako njihovi zahtjevi, podneseni u cilju ravnomjernog razvoja grada, budu usvojeni.

“SPS se zalaže za ravnomjeran i kontinuiran razvoj cijele Banjaluke, što podrazumijeva investiranje u svaku mjesnu zajednicu, nezavisno od toga da li je riječ o centru grada ili selu.
U skladu sa navedenim, klub odbornika SPS-a smatra da budžet za narednu godinu treba da zadovolji potrebe svih građana, te pozivamo gradonačelnika i skupštinsku većinu da pokažu razumijevanje za naše zahtjeve, koji su u interesu građana”, rekao je danas Darko Milošević, odbornik SPS-a.
Nakon obavljenih konsultacija sa građanima, privrednicima i pravnim licima, odbornici SPS-a uputili su zahtjev gradonačelniku kojim traže izdvajanje sredstava za rekonstrukciju i izgradnju ulica u Priječanima, Kuljanima, te nastavak izgradnje Subotičke ulice.
SPS insistira i na izdvajanju finansijske pomoći za ŽKK “Orlovi”, FK “Budućnost”, kik boks klub “Sveti Georgije”, Vadu kai karate klub “Centar”, zatim za udruženja građana “Iskra”, “CPossible”, “Lendrin mlin”.
U zahtjevu SPS-a posebno ističu potrebu za izgradnjom najmanje jednog vrtića u 2024. godini i osnovne škole u naselju Paprikovac.
(BN)
CATEGORIES
Share This