SDS TREBINJE NE PODRŽAVA KANDIDATURU VUČINIĆA, reagovali na špekulacije prorežimskog portala

SDS TREBINJE NE PODRŽAVA KANDIDATURU VUČINIĆA, reagovali na špekulacije prorežimskog portala

Nakon što je lokalni prorežimski portal Trebinjelive objavio vijest da je Ranko Vučinić kandidat te stranke za gradonačelnika na lokalnim izborima u Trebinju, SDS je demantovao te navode, ogradio se od njegove kandidature i eksplicitno podržao zajedničkog kandidata opozicije Lazara Radana.

U demantiju koji je dostavila predsjednica Gradskog odbora SDS-a Trebinje Milica Radovanović se navodi da se SDS oštro ograđuje od Vučinićeve kandidature, najavljujući njegovo sankcionisanje, jer se kao član SDS samoinicijativno i bez podrške organa te stranke prijavio kao nezavisni kandidat.

„Nismo podržali kandidaturu Ranka Vučinića, niti ćemo je ikada podržati kao takvu. Ovakav nastup gospodina Vučinića je potpuno dijametralno suprotan i kosi se sa Statuom i svim načelima Srpske demokratske stranke i zbog toga će kao pojedinac snositi posljedice“, saopštili su iz SDS-a.

„Jedini kandidat koga će podržati SDS Trebinje, i to zvanično, na što skorijoj sjednici Gradskog odbora, jeste zajednički kandidat opozicije, gospodin Lazar Radan“, poručuju iz trebinjskog SDS-a.

Inače, u SDS smatraju da je cijela ova ujdurma izašla iz kuhinje SNSD, jer za prijavu kandidature potrebno pored uplate skupiti i 200 potpisa. Kao i zbog straha od gubitka u trci za gradonačenika na predstojećim lokalnim izborima, jer koliko god da se Mirko Ćurić predstavlja kao kandidat koji sigurno pobjeđuje, sva objektivna istraživanja govore suprotno od toga.

Ono što je za sada jasno jeste da se Ranko Vučinić nalazi na preliminarnoj listi nezavisnih kandidata koju je CIK BiH objavio.

ISTOK

CATEGORIES
Share This