“S tobom ćemo izaći pred narod” Drinić se obrušio na banjalučki SNSD, stigao mu odgovor od Dodika

“S tobom ćemo izaći pred narod” Drinić se obrušio na banjalučki SNSD, stigao mu odgovor od Dodika

Poslanik PDP u parlamentu Srpske Nebojša Drinić obrušio sa danas na banjalučku skupštinsku većinu predvođenu SNSD zbog neusvajanja rebalansa budžeta Grada Banjaluke.

Drinić se u saopštenju za javnost posebno “zakačio” za prvog čovjeka Gradskog odbora SNSD Banjaluka, Vladu Đajića kojeg je optužio da uz podršku skupštinske većine ostavlja korisnike tuđe njege i pomoći bez finansijske naknade, Banjaluku bez javnog prevoza, a hiljade Banjalučana bez plata.

– Кrajnje je bahato, maliciozno i nemoralno poigravati se sudbinama više od 10.000 ljudi koji čekaju usvajanje rebalansa budžeta. Ostaviti bez plate radnike pred Božić, đake i studente bez stipendija, narod bez javnog prevoza, socijalno ugrožene bez pomoći, može samo neko ko nema nimalo empatije u sebi – rekao je Drinić.

On je istakao da se “nerad predsjednika Skupštine grada Banjaluka Ljube Ninkovića i nerad dijela skupštinske većine, predvođene SNSD, najbolje ogleda u odbijanju i da zakažu sjednicu Skupštine.

– Stalno su tražili izgovore da je ne održe. Prvo nisu htjeli da prihvate rebalans sa kreditnim zaduženjem, pa kad je gradonačelnik našao donaciju koja bi mogla da riješi veliki dio problema, onda neće da prihvate ni pomoć prijatelja – istakao je Drinić.

Kaže da je prijedlog rebalansa prošao sve procedure od odjeljenja za finansije, do Ministarstva i skupštinska većina odbijanjem tok dokumenta blokira Banjaluku.

– Čovjeku koji je promijenio nekoliko političkih dresova (Ljubo Ninković, op.aut), osvojio svega 1.300 glasova, koji ćuti i ne radi, ne mogu a da ne postavim istorijsko pitanje: “Su čim ćete izaći pred Miloša“, odnosno s čim ćete izaći pred narod, Ninkoviću. S neistinama koje svakodnevno plasirate u javnosti. Narod pamti i zna – rekao je Drinić.

Nije dugo trebalo pa da mu ne stigne odgovor iz SNSD, ali ne od Đajića i Ninkovića već od lidera stranke, Milorada Dodika.

On je na svom X nalogu poručio Driniću da će “pred narod izaći s njim”.

– Kad već Drinić pita s čim ćemo izaći pred narod, poručujem da ćemo s njim izaći pred narod – rekao je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This