Rješavanje statusa Ustavnog suda BiH nije prioritet

Rješavanje statusa Ustavnog suda BiH nije prioritet

Dodik je naveo da će na predstojećem sastanku u Briselu zatražiti da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, ali da će reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu.

-Republika Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe, svojih ustavnih nadležnosti, imovine i da pristane da bude prazna ljuštura, kazao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je u retrospektivi prošle sedmice na društvenim mrežama naveo da će na predstojećem sastanku u Briselu zatražiti da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, ali će, kako navodi, reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu.

„To znači da stranci moraju da ostave BiH njenim legalno izabranim političkim predstavnicima“, poručio je Dodik.

Podsjetimo da je Dodik nedavno rekao da će u Briselu tražiti da se prvo riješi pitanje Ustavnog suda BiH, pa onda u paketu prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije.

Sastanak bh. lidera u Briselu će biti održan 5. decembra.

(BN) Foto: Srna

CATEGORIES
Share This