Politički transferi u Skupštini grada Banjaluka: 7 odbornika PROMIJENILO STRANKU

Politički transferi u Skupštini grada Banjaluka: 7 odbornika PROMIJENILO STRANKU

Sedam odbornika u Skupštini grada Banjaluka u četvorogodišnjem mandatu promijenilo je politički dres i prešlo u drugu stranku.

Stranku su promijenili Slobodan Stanarević, koji je iz Demosa prešao u SNSD, a u istu stranku su iz DNS ušli Borivoj Obradović i Bojan Pećanac. Put SNSD krenuo je i Željko Amidžić. On je u najjaču stranku u banjalučkom parlamentu došao iz Ujedinjene Srpske.

Aleksandar Petković, koji je bio odbornik SDS, napustio je stranku i postao odbornik DNS. Kada je Jelena Trivić napustila PDP formirala je Narodni front, a za njom su otišla i dva odbornika PDP Nemanja Kondić i Dijana Ješić.

Kada se pogledaju politički transferi, u novu lokalnu bitku na predstojećim oktobarskim izborima bez odbornika ulazi jedino SDS. Najviše je dobio SNSD (pojačali se sa četiri odbornika), dok je stranka Trivićeve dobila dva odbornika iako na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine nije učestvovala.

Odbornik Pokreta Banjaluka zove je Saša Lazić, koji sada djeluje zajedno sa klubom Narodnog fronta, pišu Nezavisne novine.

CATEGORIES
Share This