Pokušaj da ubace svoje ljude“ Novaković Bursać tvrdi da će SNSD dokazati pod čijom se palicom pokušava PONIŠTITI IZBOR delegata u NS RS

Pokušaj da ubace svoje ljude“ Novaković Bursać tvrdi da će SNSD dokazati pod čijom se palicom pokušava PONIŠTITI IZBOR delegata u NS RS

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD Snježana Novaković Bursać izjavila je danas da će SNSD nastaviti pravnu borbu nakon odluke Suda BiH kojom je odbio žalbe ove partije protiv odluke CIK BiH u slučaju žrijebanja za delegate u Domu narode.

propisanih procedura pravda na strani SNSD, odnosno liste delegata koju je izabrala Narodna skupštine Republike Srpske – rekla je Bursaćeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da da SNSD još nije zvanično dobio rješenje iz Suda BiH kao odgovor na žalbu, kao što nisu dobili ni odluku o potvrđivanju rezultata koje je izglasala Narodna skupština za izbor delegata iz Republike Srpske kojima su dodijeljeni mandati.

Bursaćeva je navela da postoji mogućnost, iako je to malo vjerovatno, da se u Sudu BiH sastavi vijeće nezavisnih sudija koje će ispoštovati i primijeniti pravo u ovom slučaju.

S druge strane, kaže ona, SNSD sakuplja dokaze kako bi uvjerio čitavu javnost koja je to pravno-politička struktura i pod čijom dirigentskom palicom se usuđuje da poništi izbor Narodne skupštine, a samim tim i odluke parlamenta Srpske.

Prema njenim riječima, to se radi sa političkim ciljem kako bi se rekonstruisao Dom naroda na način da ubace nekog delegata PDP koji uopšte nije izglasan u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Nažalost, živimo u vremenu gdje se sudi predsjedniku Republike Srpske zato što poštuje Ustav. Za očekivati je da neko nađe kao grešku to što je Narodna skupština Republike Srpske legalno izglasala delegate u Domu naroda koji se očito ne uklapaju u želju nekih međunarodnih zvaničnika – rekla je Bursaćeva.

Ona je dodala da postoje kolege u PDP koji svjesno učestvuju u derogiranju Narodne skupštine Republike Srpske i zakona, te pokušavaju da ubace svoje ljude.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This