Podrška izvještaju u NS RS, ali ne i Dodikovom mitingu

Podrška izvještaju u NS RS, ali ne i Dodikovom mitingu

„Narodni front neće učestvovati na mitingu koji je najavljen od strane vlasti Republike Srpske u četvrtak“, poručili su iz ove stranke.

Oni navode da nikada nije bilo, niti će ikada biti sporno da po ključnim nacionalnim temama iskažu odgovornost, kao što je slučaj sa Rezolucijom o Srebrenici. Dodaju da su ogorčeni i da iskazuju svoje najdublje protivljenje što će se ona naći na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i osuđuju njeno eventualno usvajanje.

„Međutim, miting u četvrtak biće samo igrokaz vlasti u kojem je tema pomenute Rezolucije iskorišćena kao paravan za stvarnu temu koju vlast želi da nametne, a to je Izborni zakon Republike Srpske.

Predsjedništvo Narodnog ftonta je jednoglasno u odluci da ne učestvujemo na pomenutom mitingu, jer je ovdje Rezolucija o Srebrenici zloupotrijebljena kao pokriće za spasavanje režima“, ističu u Narodnom frontu Jelene Trivić.

Iz ove stranke kažu da će Narodni front uvijek biti na liniji odbrane srpskih interesa, ali nikada u koloni sa onima koji su ekonomski, moralno i demografski opustošili Republiku Srpsku i da su ti nihovi stavovi nepromjenjivi.

Dodatno, smatraju krajnje licemjernim da se Rezolucija stavlja u istu ravan sa pokušajem obezbjeđivanja srpskog jedinstva na temi Izbornog zakona. Kažu da je to podvođenje jedne privatne stvari koju gura režim Srpske – Izbornog zakona pod kišobran jedne teške teme štetne po opšti srpski nacionalni interes – Rezolucije o Srebrenici.

„Pitamo vlasti Republike Srpske zašto su dali saglasnost na imenovanje ambasadora Zlatka Lagumdžije u stalnu misiju BiH pri Ujedinjenim nacijama koji nam je sada priredio ovu Rezoluciju, a znali su da mu je to ključna misija sa kojom ide u UN?“ pitaju iz Narodnog fronta, te zaključuju:

„Podržaćemo izvještaj Gideona Grajfa, ali postavljamo opravdano pitanje zašto sada daju na usvajanje Narodnoj skupštini taj Izvještaj i zašto to nije učinjeno ranije? Zbog svega navednog, a naročito zbog onog odgovora, a svi znaju i čijeg, u kojem se kaže: „ja znam savršeno dobro šta je bilo…“, nećemo podržati miting vlasti jer ga smatramo licemjernim.“

(BN)

CATEGORIES
Share This