„Pod našim grbom, zastavom i uz podršku naroda izlazimo na izbore! SDS je potrebna Srpskoj!“ (VIDEO)

„Pod našim grbom, zastavom i uz podršku naroda izlazimo na izbore! SDS je potrebna Srpskoj!“ (VIDEO)

“Iza ovoga stoji aktuelna vlast, ali ništa nismo prepuštali slučaju…. Kako god se završila žalba, pod našim grbom, zastavom i ljudima koji nas podržavaju izlazimo na izbore. SDS je potrebna Srpskoj, jer smo jedina konstanta od nastanka Srpske, a sve drugo što je bilo obilježje Srpske je aktuelna vlast iskvarila“, rekao je predsjednik SDS-a Milan Miličević.

“Uložili smo žalbu na odluku CIK-a Apelacionom odjeljenju Suda BIH. Ova odluka je, ponoviću, sramna i nezabilježena u istoriji izbora u BiH”, rekao je Miličević nakon sjednice proširenog Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu.

“Mi smo jedina zabranjena partija. Očekujemo rješenje zasnovano na pravu, Deklaraciji o ljudskim pravima, slobodnog djelovanja i izražavanja više od 100.000 ljudi koji glasaju za SDS. Treba da bude sramota svakog člana CIK-a koji je digao ruku za ovo, a posebno one iz Republike Srpske. Naši pravnici su nas uvjerili da se ova odluka kosi sa propisima vezanim za transakcioni račun.

Miličević je istakao da, kako je rekao, aktuelna vlast drži banku koja im je zatvorila račun.

“Iza ovoga stoji aktuelna vlast, ali ništa nismo prepuštali slučaju…. Kako god se završila žalba, pod našim grbom, zastavom i ljudima koji nas podržavaju izlazimo na izbore. SDS je potrebna Srpskoj, jer smo jedina konstanta od nastanka Srpske, a sve drugo što je bilo obilježje Srpske je aktuelna vlast iskvarila.

SDS izlazi na lokalne izbore i to nije upitno. Naši kandidati su u 95 % opština i gradova poznati kao i naše liste i sa tom politikom ćemo izaći na izbore”, naglasio je Miličević.

Nemamo dilemu, iza ovoga stoji Milorad Dodik, rekla ke Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS-a.

“Danas čitam Dodikovu izjavu da je SDS nepotreban Srpskom narodu i sjetih se rečenice koju je rekao meni i Babalju: „Vi ste monstrumi, šta smo radili i nismo vas uspjeli uništiti“. To, i ovo danas, pokazuje njegovu umješanost. Mi nemamo dilemu da iza ovoga stoji Dodik, a u susret našem 34. rođendanu podsjetiću ga da je on više od pola toga period na vlasti.

Počeo je vlast tako što je sa strancima ukinuo obilježja Srpske. Ukinuli su himnu, grb, 9. januar i ostalo je samo da ukinu SDS. Debelo su se prevarili i pozivam sve građane Srpske da se borimo protiv ovog totalitarnog režima”, poručila je Pandurevićeva.

Svima je jasno ko pokušava da uništi SDS”, rekao je Ognjen Bodiroga, narodni poslanik i potpredsjednik SDS-a.

“Maske su pale. Svima je jasno ko se drznuo da pokuša da uništi breme Srpske, a to je SDS. Onaj ko se drznuo na to je duhovno nedonošče. Zašto radnici SDS nemaju plate? Zbog ministarki finansija i lokalne samouprave koje su slagale da će rješiti taj problem.

Ko ne dozvoljava da izađemo na izbore? Agencija za bankarstvo RS i CIK BiH među kojima ima i Srba koji su se drznuli da ugase SDS. Naša moralna dužnost je da vratimo vjeru u institucije Srpske i mi ćemo to učiniti”, naglasio je Bodiroga.

On je istakao da SDS nisu uništili 90-ih, a da to neće učiniti ni danas.

“SDS je bila uspavani div koji se konačno probudio”, poručio je Bodiroga.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This