Pitanja za Nešića i Heleza ostala bez odgovora

Pitanja za Nešića i Heleza ostala bez odgovora

„Ko ugrožava bezbjednost Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske?“, upitao je poslanik SDS-a u PD PS BiH Darko Babalj tokom postavljanja poslaničkih pitanja ministrima u Savjetu ministara BiH tokom redovne sjednice parlamenta.

„Posljednjih desetak dana smo svjedoci nemilih događaja i najava u BiH. O njima treba da se raspravlja u Parlamentarnoj skupštini BiH, a tiču se bezbjednosti našeg „prvog Srbina“, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Postavljam pitanje gospodinu Nešiću, koji je zahvaljujući „prvom Srbinu“ ministar bezbjednosti BiH, da mi odgovori ko ugrožava bezbjednost Milorada Dodika, predsjednika Srpske“, pitao je Babalj.

Branislav Borenović, poslanik PDP-a u PD PS BiH postavio je pitanje predsjedavajućoj Savjeta ministara BiH Borjani Krišto i ministru odbrane BiH Zukanu Helezu da li Savjet ministara podnosi godišnje nacionalne Programe reformi NATO štabu u Briselu.

„Hoćemo da znamo da li se ti programi podnose, koliko ih je do sada podneseno i za koje tačno godine su podneseni? Vrijeme je da konačno razbijemo sve dileme u ovoj zemlji. Vrijeme je da saznamo šta je istina, šta se dešava kada je u pitanju jedan od dva geopolitička, spoljna i bezbjednosna pravca saradnje ove zemlje.

Ja još nisam dobio odgovor na pitanje koje sam postavio prije više od godinu dana, a koje se tiče usklađivanja bh. politike sa bezbjednosnom i spoljnom politikom EU kada su u pitanju restriktivne mjere prema drugim zemljama“, istakao je Borenović.

Pošto tokom sjednice PD PS BiH u sali nije bila prisutna predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto ni ministri kojima su pitanja postavljena, pa bi poslanici odgovor trebalo da dobiju u pisanoj formi.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This