Petrović isprozivao semberske firme, stigao mu ekspresan odgovor: Radi li se o političkom obračunu?

Petrović isprozivao semberske firme, stigao mu ekspresan odgovor: Radi li se o političkom obračunu?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović prozvao je nekoliko bijeljinskih preduzeća, zbog dugova za komunalnu taksu.

Neki od privrednika, koji su se našli na tom spisku, odgovorili su da dugovi koji su im priprisani ne postoje, a da ovakvo javno etiketiranje smatraju nekorektnim.

Petrović je naveo da su najveći dužnici za komunalnu taksu “bogataši i bijeljinski moćnici“, koji su izbjegli prinudnu naplatu.

Pohvalio se da se problemu ozbiljnije pristupilo tek njegovim stupanjem na dužnost. Prozvani privrednici, međutim, tvrde da su etiketirani upravo, jer nisu miljenici lokalne vlasti.

Iz Preduzeća Dimeks navode da je sav dug naplaćen u izvršnom postupku i dodaju da rade više od dvije decenije, a da na ime podrške zapošljavanja, usluga ili faktura od grada nisu dobili ni jednu jedinu marku.

Dospjele obaveze platilo je i preduzeće Bijeljina gas kome je pripisan dug od skoro 350.000 maraka, objavio je RTRS.

Miloš Stevanović, pravni zastupnik “Bijeljina gasa” tvrdi da gradonačelnik očigledno ne poštuje “patriotski i partnerski odbos” koji postoji iz Srbije ka nama.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

-“Bijeljina gas” je odmah uplatio ta sredstva da ne bi došlo do blokade računa. Mi smo se žalili, sada čekamo odluku Okružnog suda. Veliki broj predmeta koji su pokrenuitui pred sudom nisu dobro završili po Grad – rekao je Stevanović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This