“Pacijentima hemoterapiju neće nadoknaditi garaža veća od zgrade Vlade” Dragojević Stojić se oglasila povodom informacija da u UKC nema citostatika

“Pacijentima hemoterapiju neće nadoknaditi garaža veća od zgrade Vlade” Dragojević Stojić se oglasila povodom informacija da u UKC nema citostatika

Pacijentima na UKC, koji su ostali bez hemoterapiju, to neće nadoknaditi ni skupocjena garaža “veća od zgrade Vlade”, kako se voli pohvaliti direktor UKC, ni informacioni sistem na koji su potrošeni milioni maraka.

Nažalost, dok se rukovodstvo bavi tim stvarima, snimanjem podkasta, partijskim promocijama donacija papuča, pacijenti se vraćaju kućama bez terapije koja im život znači. Za takvo stanje neko mora ponijeti odgovornost, poručila je dr Maje Dragojević-Stojić, potpredsjednica SDS, povodom informacije da su pacijenti na UKC RS, koji primaju hemoterapije, od juče ostali bez terapije.

Situacija da nestane citostatika, ističe ona, dokaz je katastrofalnog stanja u kojem se nalazi naš zdravstveni sistem.

-Mnogo puta do sada sam ukazala na brojne manjkavosti sa kojima se susreću zdravstveni radnici, ali i pacijenti. Posljedice svega toga gledamo danas na ovom nedopustivom primjeru zbog kojeg neko treba da odgovara – navela je Dragojević-Stojić.

Ona se boji da bi “zbog nebrige i nerada nadležnih ovakve situacije mogle biti sve češće”.

Nažalost, ne vidimo volju i plan Vlade, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih za “ozdravljenje zdravstvenog sistema”. Krajnje je vrijeme da prestanemo idealizovati naš zdravstveni sistem i živjeti u bajkama o najboljem UKC u regionu i na svijetu. Moramo prihvatiti dijagnozu da nam je zdravstvo u katastrofalnom stanju i napraviti plan liječenja. Naravno, to ne mogu raditi ljudi koji su zdravstvo i doveli u ovo stanje – poručila je Dragojević-Stojić, saopšteno je iz SDS.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This