Ovo nije ništa novo, navikli smo na ovakva dešavanja

Ovo nije ništa novo, navikli smo na ovakva dešavanja

„Mislim da je deeskalacija samo privremena do slijedeće prilike kad političke vodje puste duhove iz boce“ naglašava ona.

Analitičarka Tanja Topić komentarisalaše za BUKU jučerašnji dogovor partnera na nivou Bosne i Hercegovine, te najavu usvajanja evropskih zakona.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a izjavio je da je jučerašnjim dogovorom deblokirana evropska agenda.

Tanja Topić ističe za BUKU da „ova deeskalacjja nije ništa novo“.

„Navikli smo da se političke (ne)prilike u BiH zategnu do davljenja i onda se kao spasioci pojave oni koji su krizu izazvali.Vidjeli smo i mogli predvidjeti ovakav ishod nakon najave iz kancelarije EU delegacije da BiH mora pokazati rezultate do narednog izvještaja EU o napretku. Vidjeli smo da je planirano da neki zakoni koji su usvojeni počinju da se primjenjuju nakon godinu dana. Sve to nam govori o pobjedi forme nad suštinom. Bitno je da ce biti cinično zabilježeni „istorijski“ rezultati i zamah ka EU, u zemlji u kojoj je kleveta kriminalizovana a jedan od uslova u tim krupnim reformskim koracima koje traži EU jeste stvaranje ambijenta za slobodne i profesionalne medije i novinare“ ističe Topić za BUKU

Ona kaže kamo nas EU uvjerava da smo na pravom putu.

„Mislim da je deeskalacija samo priivremena do slijedeće prilike kad političke vodje puste duhove iz boce“ naglašava ona.

(Buka) Foto: Buka

CATEGORIES
Share This