„Ostajemo pri svojim strateškim opredjeljenjima“ Dodik poručio jasan stav kada je riječ o ulasku u NATO

„Ostajemo pri svojim strateškim opredjeljenjima“ Dodik poručio jasan stav kada je riječ o ulasku u NATO

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas SNSD ostaje pri svojim strateškim opredjeljenjima kada je riječ o saradnji na nivou BiH, da podržava dalji evropski put BiH, ali je protiv ulaska u NATO.

Dodik na je konfernciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbroa SNSD u Srpcu izjavio da podržavaju dalji evropski put BiH i da nisu za ulazak u NATO, ali jesu za saradnju sa NATO-om.

On je istakao da SNSD prihvata raspravu o svim važnim pitanjima na nivou BiH i odbacuje bilo kakvu mogućnost intervenicije bilo kojeg stranog predstavnika, organa ili pojedinca.

Dodik je rekao da je SNSD jednoglasnim izborom stranačkog rukovodstva na sjednici Glavnog odbora pokazao da je organizaciono i politički profilisana i jedinstvena politička partija.

– Kao što smo to rekli u analizi političke i ekonomske situacije, svjesni smo da trenutna situacija nije uopšte laka, da je izazovna i traži potpuno jedistvo i organizaciju organa SNSD-a i svakog pojedinca – rekao je Dodik.

On je istakao da ta sitaucija traži promjenu pristupa SNSD-a u svakodnevnom obavljanju dužnosti.

– Danas smo zadužili novoizabrano Predsjedništvo SNSD-a da napravi platformu, a kroz svoj rad ja ću se zalagati da se izradi kodeks ponašanja članova SNSD-a na izabranim funkcijama i običnih članova stranke – rekao je Dodik.

Agencije

CATEGORIES
Share This