Opozicione stranke zbile redove u Novom Gradu

Opozicione stranke zbile redove u Novom Gradu

Novi Grad je prva opština u kojoj je opozicija napravila ozbiljan politički dogovor o zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima i siguran sam da je ovo sporazum koji znači da će se u Novom Gradu desiti promjene i da ćemo 6. oktobra sljedeće godine ovdje pobijediti.

Ovo je rekao predsjednik PDP Branislav Borenović tokom posjete Novom Gradu, gdje je potpisan sporazum o saradnji opozicionih stranaka o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima sljedeće godine.

– Potpisivanje sporazuma je prvi veliki korak ka pobjedi. Nakon izbora Novi Grad će krenuti putem napretka i odgovornog vođenja opštne. Meni je drago što je PDP, zajedno sa drugim političkim partijama koje su potpisale sporazum simbol jednog odgovornog i ozbiljnog političkog djelovanja.

Mislim da je ovo snažna poruka i cjelokupnoj opoziciji u Republici Srpskoj. U Novom Gradu je opozicija pokazala kako se treba nositi sa političkim izazovima i dogovorima pred lokalne izbore i uvjeren sam da ćemo u najvećem dijelu opština i gradova napraviti ovakvu vrstu dogovora – rekao je Borenović.

Poslanik PDP u NSRS, Milanko Mihajilica kaće da je sporazum proizvod trogodišnjeg zajedničkog djelovanja u Skupštini opštine Novi Grad i kruna tog rada, što treba da rezultira i pobjedom na izborima.

– Građani Novog Grada su s pravom nezadovoljni. Novi Grad je nekada bila srednje razvijena opština, a sada je u redu nerazvijenih. Odgovornost za to nose SNSD i načelnik Drljača. Mi želimo da ovaj grad otvorimo i razvijamo. Sjajan tim ozbiljnih mladih ljudi, na čelu sa Aleksandrom Jankovićem u PDP, i naravno našim partnerima iz SDS i drugih opozicionih stranaka, garancija je da ćemo uspjeti – rekao je Mihajilica.

Aleksandar Janković, predsjednik PDP Novi Grad, kaže da je prvenstveni cilj njegovog političkog angažmana od početka skidanje režima u Novom Gradu.

– Gotovo čitava moja generacija je otišla. Cilj mi je da to zaustavimo i da vratimo ljude u Novi Grad, gdje će imati dobre uslove za život. Novi Grad može i mora bolje, a PDP, zajedno sa partnerima, ima tim koji može to i da obezbijedi – poručio je Janković.

(BN) Foto: PDP

CATEGORIES
Share This