Ograditi se od ekstremista koji podižu tenzije

Ograditi se od ekstremista koji podižu tenzije

„Ogorčeni smo zbog podizanja ogromnih tenzija između Srba i Bošnjaka u BiH koje proizvode zapadne sile kako bi skrenule pažnju sa genocida u Gazi i Bošnjacima pokazali svoje lažno dobro lice. Moramo se okrenuti sebi i ne smijemo biti pijuni međunarodne zajednice“, rekao je predsjednik liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović na konferencija za mediju u Palama.

„Žalosno je što ponovo Bošnjake u BiH koriste kao smokvin list da bi prikazali svoje dobro lice prema muslimanima iako ih razaraju od Irana Sirije i Libije. Apelujem na Bošnjake u BiH da ne budu žrtve spletki i svih podlih i mutnih radnji zapadnih sila koje su se tako prema njima ophodile početkom 90-ih. Došlo je do velikog stradanja Bošnjaka, žrtvovali su ih na mnogo mjesta. Moramo se okrenuti sebi, a ne biti pijuni u rukama međunarodne zajednice“, istakao je Vukanović.

On se osvrnuo i na, kako je rekao, ratne pokliče i prijetnju sukobima Srbima ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka, rekavši da je takva retorika štetna i destruktivna.

„Zato apelujem na sve da se ograde od takvih ekstremista na svim stranama kao što se mi ograđujemo od Milorada Dodika i pozivamo na razum govoreći da nama treba BiH, da nema priče o samostalnosti, to će dovesti do sukoba. Nadam se da će o bošnjačkim medijima i bošnjačkom korpusu biti dovoljno zrelih ljudi da nauče iz grešaka iz prošlosti“, rekao je Vukanović.

On je dodao da je, kako je rekao, Trojka gora od SDA.

„Oni nisu slučajno slučajno za partnera izabrali Milorada Dodika, a njihove veze sa podzemljem su jako duboke. Sve u BiH treba da zabrine to kad vide ko nam rukovodi bezbjednosnim sektorom. Ramo Isak mora biti kažnjem i što prije udaljen sa funkcije koju obavlja“, zaključio je Vukanović.

(BN)

CATEGORIES
Share This