Nenad Stevandić sazvao sastanak parlamentarnih stranaka o izbornom zakonu

Nenad Stevandić sazvao sastanak parlamentarnih stranaka o izbornom zakonu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sazvao je za sutra u Banjaluci sastanak predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj o izbornom zakonu Republike Srpske.

Sastanak je zakazan za 13.30 časova u prostorijama parlamenta Republike Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevandić je izjavio ranije Srni da je neophodno odgovorno razgovarati o načinu na koji bi se Srpska zaštitila vlastitim izbornim zakonom i sama sprovodila izbore za skupštine opština i gradova, kao i za predsjednika Republike i poslanike Narodne skupštine, dodajući da za to postoji ustavni osnov.

– Riječ je o nečemu što nije izbrisano iz Ustava Republike Srpske, o nečemu što bi trebalo da bude potpuno normalno, a ne povod za bespotrebne medijske napade na rukovodstvo Srpske – napomenuo je Stevandić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da je Srpska odlučna da kreira novi izborni zakon koji je u skladu sa ustavima Srpske i BiH i koji ne bi zadirao u izbor članova Predsjedništva BiH i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon radno-konsultativnog sastanka sa predsjednicima koalicionih stranaka i šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini održanog protekle sedmice, Dodik je rekao da će ovo zakonsko rješenje biti upućeno po hitnom postupku u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This