„Neka Dodik i njegova bulumenta prestanu se vaditi na opoziciju“

„Neka Dodik i njegova bulumenta prestanu se vaditi na opoziciju“

Neka Dodik i njegova bulumenta prestanu kukati, vaditi se na opoziciju i smišljati triler scenarije koje mogu smisliti samo prevarantski umovi. Ako imaju petlje, neka spriječe održavanje izbora. Mehanizme imaju.

Rekao je ovo predsjednik PDP Brnislav Borenović, nakon današnje konferencije za medije predsjednika SNSD Milorada Dodika.

– Najavljivali su ostavke gradskih i opštinskih izbornih komisija, a tih ostavki nema tamo gdje SNSD ima skupštinsku većinu. Šta se desilo s tim? Šta je sa novcem za izbore koje je SNSD-ov ministar Amidžić uplatio po Šmitovim instrukcijama? Pa oni uplaćuju sredstva za održavanje izbora, a mi im krivi što su izbori raspisani. Kakvim jadnim prevarama se služe – rekao je Borenović.

Podsjeća da SNSD i partneri kontrolišu sve institucije u Republici Srpskoj i BiH, te da nakon Dodikovih izjava da nije za izlazak na izbore očekuje da jednom budu dosljedni i iskoriste mehanizme da se izbori i ne održe.

– Imate sve moguće većine, mijenjajte zakone, otkazujte i odlažite izbore, pokažite svoje lice do kraja. Budite jednom face, mi nemamo mogućnosti da vas spriječimo. Ali mi vam nećemo biti alibi – poručio je Borenović.

Borenović vjeruje da su stranke vladajuće većine uveliko otvorile podračune za izbore i sve pripremili da među prvima predaju prijave CIK.

– Dodikov režim je isključivi krivac za Šmitovo nametanje Izbornog zakona. Godinama blokiraju donošenje zakona i sad su se zapetljali u vlastitim lažima, progutanim žabama i krokodilima, a njihove izjave prema kojima je opozicija, a ne vlast, kriva za sve, vrhunac su licemjerja i cinizma. Jasno je kao dan da su oni prvi donijeli odluku da izađu na raspisane izbore, ali kao i uvijek, prave lažne predstave za narod. Naravno, Dodik prednjači u licemjerju,  kao on je protiv, ali će izaći na izbore ako ga zamole. Poznati prevarantaki pristup. Sve ovo je već viđeno mnogo puta, tresla se gora, rodili se mali miševi – kaže Borenović.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This