Milovanović ne smije na crtu Ljubiši Petroviću

Milovanović ne smije na crtu Ljubiši Petroviću

Pred Republikom Srpskom su lokalni izbori, a prava politiička bitka vodiće se za Bijeljinu. Za SNSD ta bitka je do sada bila neuspješna. Ko će iz “crvenih redova” izaći na crtu Ljubiši Petroviću, još nisu saopštili, ali jesu ko se sigurno neće kandidatovati.

Miroslav Milovanović, šef bijeljinskog SNSD danas je na vanrednoj pres konferenciji SNSD-a u Bijeljini saopštio građanima da se on neće kandidovati za gradonačelnika Bijeljine.

Na pitanje: “Zašto on kao predsjednik stranke, ne smije da izađe na crtu Petroviću?”, Milovanović je rekao:

“Dakle, ja sam bio kandidat 2012. godine. Izgubio sam te izbore od pokojnog gradonačelnika Miće Mićića. Mislim da sam i tada bio bolje rješenje za Bijeljinu. Mislim i dan danas. Kao što mislim i danas da je Ljubiša Petrović loše rješenje za građane, ali on je jednostavno dobio podršku građana to je sad naš problem, a njegova uslovno rečeno sreća.

Tako da kandidat SNSD će biti neko ko do sada nije bio u tom političkom smislu politički eksponiran, ali svakako neko ko je uspješan u svojoj profesiji i ko ima ambiciju da bude gradonačlenik. Naravno nikog ne možemo natjerati.”

Milovanović je danas rekao da je podnio krivičnu prijavu protiv Petrovića, jer nije slušao skupštinsku većinu oko budžetskih stavki.

Na pitanje: “Da li je ta prijava politički motivisana, jer je skupštinska većina na referendumu u martu prošle godine izgubila veliko povjerenje naroda, tako što su na svakom od 183 mjesta u Bijeljini dobili poruku da ih narod ne želi?”, odgovara:

“Mi smo izgubili na opozivu to je tačno i ja sam prvi čestitao i zahvalio se građanima i tako dalje. I šta sad mi treba? Da ćutimo? Pa evo ćutaćemo kad prestane i gradonačelnik i Jelena Trivić i svi ostali opozicionari koji su prije godinu dana izgubili izbore. Kad prestanu oni da se bave politikom, pretaćemo i mi. Ja ne razumijem vas, šta sad? Izgubili smo na referendumu, znamo mi mnoge naše greške koje smo vidjeli  iz predreferendumskog perioda i poslije referendumskog perioda i dan danas dobijamo mnoge informacije zbog čega se to desilo.”

Bitka za Bijeljinu se nastavlja, a kampanja SNSD-a biće zanimljiva, jer sve karte su u igri da se ukloni Petrović i zauzme Bijeljina od strane onih koje narod do sada nikada nije htio.

(BN) Foto: Arhiv

CATEGORIES
Share This