Miličević: „Sve izvjesnije da SDS izađe sa svojim kandidatom za gradonačelnika Banjaluke“

Miličević: „Sve izvjesnije da SDS izađe sa svojim kandidatom za gradonačelnika Banjaluke“

Najveća opoziciona stranka u Republici Srpskoj, SDS, nije daleko od toga da na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci izađe sa svojim kandidatom za gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj.

Ovo za Srpskainfo kaže predsjednik SDS Milan Miličević, komentarišući spekulacije o tome da li će opozicija imati jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke te da li predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, kako je najavila, može računati na podršku SDS, ali i Liste „Za pravdu i red“ svojoj kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke.

– Mi smo o tome već aktivno razgovarali na Gradskom odboru SDS Banjaluka. Odnosi unutar opozicije u Banjaluci su umnogome poremećeni. Razmišljanje u ovom momentu u Gradskom odboru SDS Banjaluka, iako to nije konačna odluka, jeste to da je SDS vrlo blizu toga da ide sa svojim kandidatom za gradonačelnika. O tome se još nije glasalo niti je donesena odluka, ali kad ta odluka bude donijeta ona će ići na Predsjedništvo i Glavni odbor SDS, kao i sve druge opštine i gradove gdje će se dati saglasnost za koaliranje s drugim političkim subjektima. Takvo je trenutno stanje – kaže Miličević za Srpskainfo.

Prije nego što se to uradi, kako dodaje, SDS će imati bilateralne razgovore s Narodnim frontom, PDP, kao i Listom „Za pravdu i red“.

– Poslije toga će vjerovatno biti održan jedan zajednički sastanak, kome će domaćin biti SDS i vidjećemo šta će biti konačno rješenje. Međutim, kao što sam rekao, nije daleko od toga da SDS u Banjaluci ima svog kandidata – otkriva Miličević za Srpskainfo.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This