Građani Banjaluke ne smiju biti taoci privatnih interesa! 

Građani Banjaluke ne smiju biti taoci privatnih interesa! 

– Ultimatum Eko toplane u kojem se prijeti obustavom grijanja, ukoliko ne dođe do poskupljenja grijanja ili novih milionskih subvencija od Grada je apsolutno neprihvatljiv, poručio je Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka.

On kaže da nema realnih ekonomskih osnova za nova poskupljenja grijanja.

„Da se ovim preduzećem poslovalo na domaćinski i transparentan način oni su trebali ostvariti dobit jer su prethodne zime bile izuzetno blage pa su imali značajne uštede na potrošnji energenata“, ističe Raljić.

Napominje da su Eko toplane osnovane s ciljem da budu samoodrživo preduzeće, a svjedoci smo da je za zadnje četiri godine Grad  izdvojio 7 miliona KM subvencija za njih i pored toga što je grijanje poskupilo.

Raljić kaže da se pod hitno treba izvršiti  revizija poslovanja Eko toplana i utvrditi stvarna opravdanost njihovih zahtjeva, ističući da je nedopustivo da bilo ko izvlači milione iz gradske kase, ili da se bogati na račun neosnovanih poskupljenja.

„Pozivam sve građane da dignu svoj glas protiv ovakvog ultimatuma. Eko toplana je projekt koji je od početka favorizovao privatne interese nauštrb interesa građana“, izričit je Raljić.

Komentarišući prijetnje o obustavi grijanja, Raljić upozorava da bi to izazvalo veliko nezadovoljstvo.

„Nadam se da neće posegnuti za jednim tako radikalnim potezom, ali ako to učine mogu računati da će SDS Banjaluka pozvati građene na proteste“, poručio je Raljić.

https://www.facebook.com/reel/1074550084068062

(BN) Foto: SDS

CATEGORIES
Share This