Krišto se obratila liderima Zapadnog Balkana u Skoplju „BiH očekuje hitno otvaranje pregovora sa EU“

Krišto se obratila liderima Zapadnog Balkana u Skoplju „BiH očekuje hitno otvaranje pregovora sa EU“

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto obratila se putem video linka učesnicima sastanka lidera o evropskom Planu rasta za Zapadni Balkan, koji se održava danas u Skoplju.

Navela je kako Bosna i Hercegovina očekuje hitno otvaranje pregovora sa Evropskom unijom, te da su zajednički razgovori i sastanci na kojima se govori o budućnosti EU, od izuzetnog značaja za sve zemlje Zapadnog Balkana kao i za BiH.

– Temeljem naših dosadašanjih razgovara jasno je kako smo svi svjesni značaja dijaloga i naše bliske saradnje kako untar regije tako i sa EU. Činjenica da imamo ovako visok stepen usaglašenosti pa čak i konsenzusa kada je u pitanju nadogradanja i implementacija novog plana rasta Zapadnog Blakana, je dodatno ohrabrenje i podsticaj za svih nas na dodatni rad. Budućnost naše regije zavisi primarno o našoj spremnosti da nastavimo saradnju koja će omogućiti da pronalazimo kompromise za trajna i održiva rješenja. U vremenu koje dolazi ispred nas svakako je dobro da skupa ovo vidimo kao istorijsku priliku koja će omogućiti unapređenje naših domaćih ekonomija i alat koji će nam pomoći u procesu bržeg pristupanja EU što je nama u BiH od velikog značaja. Očekujemo hitno otvaranje pregovora – poručila je Krišto.

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH je navela kako nije mogla prisustvovati sastanku jer su danas i sutra domaćini predsjednici EK Ursuli fon der Lajen i premijerima Hrvatske i Holandije Andreju Plenkoviću i Marku Ruteu, piše N1.

Poručila je kako će BiH nastaviti saradnju sa zemljama regije i EU.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This