Košarac: Nudimo sva rješenja, mi smo za fer politiku

Košarac: Nudimo sva rješenja, mi smo za fer politiku

– Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac istakao je da Republika Srpska nudi rješenja za sva buduća kretanja u BiH, te da je Srpska za fer politiku i poštovanje dogovora.

„Vrlo jasno i precizno smo našim partnerima na zajedničkom nivou rekli da je za nas prioritet zakon o Ustavnom sudu BiH, koji rješava pitanje stranih sudija. Naše prijedloge uputili smo radnoj grupi za pravosuđe i očekujemo njihovo razmatranje. Nažalost, bošnjački politički predstavnici ne pokazuju volju za rješavanjem problema“, rekao je Košarac.

Umjesto da ponude konkretne prijedloge, naveo je on na „Instagramu“, odlučili su da nastave sa tendencioznim i licemjernim optužbama na račun rukovodstva Srpske, predsjednika Milorada Dodika i SNSD-a.

Košarac je upitao o kakvim to antidemokratskim i antievropskim prijetnjama govore bošnjački političari, šta je tačno antidemokratsko i antievropsko u insistiranju Republike Srpske da se usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH i da strane sudije odu iz ove institucije?

„Neka kažu u kojoj evropskoj zemlji stranci odlučuju u ustavnom sudu. Takva zemlja ne postoji. To nisu demokratske prakse. Zašto bošnjački političari ne pogledaju istini u oči? Puna su im usta suvereniteta, dok istovremeno svim silama podržavaju da stranci donose odluke o unutrašnjim pitanjima u BiH“, naglasio je Košarac, a prenosi Srna.

Pri tome, dodao je on, što je najveći paradoks, pokušavaju da daju legitimitet lažnom visokom predstavniku, iako znaju da nije imenovan u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma.

„Ako zaista žele suverenitet BiH, to je moguće postići isključivo odlaskom stranih sudija i zatvaranjem OHR-a. Zato ih pozivam da podrže Deklaraciju o punom suverenitetu, koju je predložio predsjednik Dodik“, naveo je Košarac.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This