Kondić: “Hrabri“ režim uhvatili su teška panika i strah

Kondić: “Hrabri“ režim uhvatili su teška panika i strah

“Hrabri“ režim uhvatili su teška panika i strah. Jučerašnja izjava Jelene Trivić o bilbordima postavljenim širom Srpske, na kojima se vide uniformisana lica sa automatskim puškama u rukama, izazvala je kanonadu bljuvotina iz vladajućeg režima, napisao je ovo na svom fejsbuk profilu Nemanja Kondić, odbornik u Skupštini Grada Banja Luka. 

On navodi da su se, kao u najboljim danima predizborne kampanje, juče oglasili SNSD-ovci Sanja Vulić, Borivoje Obradović, Milorad Kojić, a pridružio im se i igrač sa klupe Nenad Nešić (mali medo, koji ne razlikuje sjekiru od automatske puške). Dodake da su nekad lagali da je Jelena dobila pare od stranaca da ruši Republiku Srpsku (ti slučajevi su na sudu), a danas lažu da se Jelena boji pripadnika policije Republike Srpske i da šuruje sa OHR-om.

– Kako iko može znati da je na bilbordima policija? Ne vide se amblemi, a ne vidi se ni boja uniforme. Čak ste i bilborde, kojima navodno štitite Republiku, uradili u crvenoj nijansi vaše partije. Kako bi se Jelena uopšte mogla bojati policije kad je Jelenin stric penzionisani policajac, učesnik rata od 1991. do 1995? Ako ćemo još u detalje, na bilbordima piše više od 130 prenesenih nadležnosti. Koliko je tih nadležnosti prenosio SNSD? Većinu! – istakao je Kondić, te dodao:

– Onda se u izjavama hvatate za Ustav. Ko je pogazio Ustav? Vi! Ukinuli ste slobodu govora. Sada ukidate slobodu udruživanja. Vašim političkim protivnicima ukidate pravo na rad, na okupljanje, pravite crne liste kao neki režimi u istoriji. U ovoj priči se samo vi bojite gospodo podanici! Bojite se Jelene jer znate da ona ima legitimitet u narodu. Bojite se jer znate da je na izborima pobijedila vašeg gospodara (Vulićkinog „boga“). Bojite se jer svi znaju da je vašu izbornu krađu aminovao Kristijan Šmit sa pričom o „manjim izbornim nepravilnostima“. Bojite se jer vas vodi najveća kukavica koji je zakuvao ovu krizu, pa se sad krije iza naroda – napisao je Kondić.

On ističe da nije problem u policiji na bilbordima, već da je problem poruka koja se time šalje drugoj strani. Pita se da li treba i oni da započnu kampanju bilborda pa da mjerimo čija je puška duža. Pa tako u krug dok iz tih pušaka ne izleti prvi metak. A nakon prvog haos je teško zaustaviti.

– Srpskom narodu je dosta pušaka! Srpskom narodu je dosta političkih prepucavanja! Srpski narod želi isto što i bošnjački i hrvatski narod, svi želimo mir, ekonomsku stabilnost, prosperitet na svim poljima – navodi Kondić u svojoj objavi.

Kondić dalje piše da Srbin, Bošnjak i Hrvat hoće da vide perspektivu za svoju djecu.

– Hoće redovno zdrvstveno osiguranje. Žele platu dostojnu čovjeka. Traže uređeno školstvo. Neophodno im je funkcionisanje pravne države. Vape za iskorjenjivanjem kriminala i korupcije, naročito u vladajućim strukturama. Srbin, Bošnjak i Hrvat žele da im nove patike za djecu ne budu kapitalna investicija. Da im odlazak na ljetovanje ne znači odvajanje od usta. Srbin, Bošnjak i Hrvat imaju iste snove, iste želje, iste potrebe. Srbin, Bošnjak, Hrvat i svi ostale, žele samo da su građani, a ne podanici – ističe on.

– Kako biste sačuvali vaše nezakonito stečene milione znajte da nećete ugroziti život nijednog Srbina, Bošnjaka ili Hrvata! Lagano u stroj svi vi partijski vojnici, pa vaša djeca, kumovi, rođaci, vi idite na neke vaše granice, narod će ovaj put ostati po strani – zaključuje Nemanja Kondić.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This