Ko su potpredsjednici stranke koju je osnovao Igor Radojičić i ko je od njih bio šef kabineta

Ko su potpredsjednici stranke koju je osnovao Igor Radojičić i ko je od njih bio šef kabineta

„Svojim putem, nezavisni pokret – Igor Radojičić“, nova partija koja se juče predstavila javnosti, uz predsjednika koji je, logično, Igor Radojičić, po statutu treba da ima i 5 potpredsjednika, ali za sada ima samo dvojicu.

Radojičić je predstavio svoje prve saradnike, koji su, kako je istakao, uspješni mladi ljudi: jedan doktor medicine, a drugi budući doktor tehničkih nauka.

Radojičić je takođe podvukao da i on i njegovi potpredsjednici rade u “privatnom sektoru”.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, bivši predsjednik Narodne skupštine RS i bivši potpredsjednik Dodikovog SNSD, angažovan je kao viši asistent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, ali je i zaposlen u privatnoj softverskoj kompaniji.

Radojičić je na jednoj od rukovodećih pozicija u “Planet softu” regionalnoj informatičkoj kompaniji koja posluje kao dio istoimene grupe sa sjedištima u Banjaluci, Beogradu i Beču.

Osnivač i vlasnik “Planet Softa” je Vedran Jarić, banjalučki biznismen čija je najpoznatija kompanija građevinska firma “Aragosta invest”.

Jedan od potpredsjednika Radojičićevog pokreta “Svojim putem” je dr Milan Grubor, ljekar endikrinolog, koji radi u privatnoj porodičnoj Zdravstvenoj ustanovi “Dr Grubor” u Banjaluci.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

U vrijeme dok je Radojičić bio gradonačelnik Banjaluke, dr Grubor je bio šef njegovog kabineta.

Kako je istakao, i kao političar će se zalagati za zdrav život i zdravu hranu, koju proizvode domaći poljoprivrednici.

Drugi potpredsjednik Radojičićeve stranke je Radenko Banović, magistar tehničkih nauka iz Prijedora, koji bi, kako je navedeno, u naredna dva mjeseca trebalo da postane doktor nauka.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Banović je zaposlen u regionalnoj IT kompaniji “RT RK”, čije je sjedište u Novom Sadu.

“RT RK” ima filijalu i u Banjaluci i sarađuje sa banjalučkim Elektrotehničkim fakultetom.

Banović je rekao da će se, kao političar, zalagati da se u Republici Srpskoj “izgradi društvo vrijedno življenja”.

-Naša ideja je da okupimo nezavisne slobodne ljude, ostvarene u svojim profesijama, koji bi se u politici angažovali u slobodne vrijeme, da bi ponudili kvalitetna rješenja u javnom interesu. Obraćaćemo se ljudima koji žele da ostanu u Republici Srpskoj i da ovdje žive i njihova djeca i unuci – rekao je Banović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This