„Jak je samo na riječima“ Crnadak komentarisao Dodikovu izjavu da će Šmit biti uhapšen i deportovan ako dođe u Srpsku

„Jak je samo na riječima“ Crnadak komentarisao Dodikovu izjavu da će Šmit biti uhapšen i deportovan ako dođe u Srpsku

Dodik neće uhapsiti Šmita, niti će se lokalni izbori provesti po njegovom zakonu.

Napisao je to u objavi na svom Fejsbuk nalogu šef kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak.

Crnadak je istakao da je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, postao teret za Republiku Srpsku.

– Dodik treba što prije da ode i spasi Republiku Srpsku. Postao je ogroman teret, Republika Srpska je ugrožena više nego ikada zbog njega i njegove politike – napisao je Crnadak.

Crnadak smatra da je Dodik manipulator i kukavica, te da je jak samo na riječima.

– Dodik je najobičniji manipulator i kukavica, koji je samo jak na riječima. Samo je hrabar u Narodnoj skupštini, kada ima neograničeno vrijeme i kada vrijeđa i psuje, a zna da mu niko ne može odgovoriti – smatra Crnadak.

Potom, Crnadak je upitao Dodika:

– Još jednom ga pitam: zašto nije uhapsio sudiju Okružnog suda u Banjaluci, koji je priznao Ustavni sud BiH i prekršio zakon koji je usvojila Narodna skupština o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH? Kao neka curica se ponaša, kao preplašeni miš. Dodik ni ime tog sudije ne smije reći na glas, a kamo li nešto uraditi!

Crnadak ističe da je Dodik prijavio Kristijana Šmita, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, te da ga je Tužilaštvo odbilo procesuirati.

– Dodik je lično podnio krivičnu prijavu banjalučkom tužilaštvu protiv Kristijana Šmita, za krivično djelo lažnog predstavljanja. Tužilaštvo ga je odbilo i nije htjelo procesuirati Šmita – napisao je Crnadak,

Crnadak potom poziva Dodika da pokaže hrabrost.

– Što ćutiš, Milorade? Hajde, pokaži hrabrost – napisao je Crnadak.

Crnadak je ocijenio da je Dodikova politika neodgovorna i suluda.

– Krivična prijava protiv tog tužioca, specijalne emisije protiv njega na RTRS i ostalo. Ali, nema toga, Dodik je manji od makovog zrna, sakrio se u neku rupu i cvili da je to nepravda. Nažalost, to su samo dokazi da Dodik ne može da dobije podršku za svoje neodgovorne i sulude politike čak ni kod sudija i tužilaca u Republici Srpskoj – napisao je Crnadak, pa zaključio u objavi na svom Fejsbuk nalogu:

– Narode, strpi se još malo. Uskoro ćemo živjeti normalno. Živjela Srpska!

Podsjetimo, Dodik je prošle godine najavio zabranu ulaska u Republiku Srpsku Šmitu, međutim Šmit je nakon toga nekoliko puta dolazio u Republiku Srpsku, a Dodik je ćutao povodom toga, te se mnogi pitaju da li će tako biti i ovoga puta.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This