Isak: FUP će uhapsiti Dodika ako Sud BiH izda naredbu

Isak: FUP će uhapsiti Dodika ako Sud BiH izda naredbu

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, prilikom gostovanja na TVSA još jednom je ponovio da će Federalna uprava policije uhapsiti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ukoliko Sud BiH izda takvu naredbu.

 

– Sud BiH kome izda nalog, on će to uraditi. 90 odsto predmeta Suda BiH vodi FUP. Kako će FUP lišiti slobode Dodika? Vrlo jednostavno. Na teritoriji FBiH vrlo lako, a na teritoriji Republike Srpske se traži saglasnost, a to će se desiti bez problema. Sve ostalo su nebuloze – naglasio je on.

On tvrdi da policija Republike Srpske neće moći, u takvom raspletu, zaštititi prvog čovjeka Srpske.

– Od momenta kada Sud BiH izda nalog, policija Republike Srpske ga ne može zaštititi. Njih 90 odsto su profesionalci, oni neće nasjesti na dnevno-politička prepucavanja – kazao je Isak.

Ranije danas ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić poručio je Isaku da niko neće hapsiti predsjednika Republike Srpske i da Federalna uprava policije (FUP) nema šta da traži na teritoriji Srpske.

Podsjećamo, nedavno je, nakon sjednice Stručnog kolegijuma MUP-a Srpske poručeno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kao zaštitnik Ustava RS i garant bezbjednosti svim građanima, stati u odbranu institucija Republike Srpske i predsjednika Republike od napada i nametanja odluka nepriznatog čovjeka i nezakonitog procesa koji se u Sarajevu vodi zbog sprovođenja odluka koje su donijele republičke institucije.

Agencije

CATEGORIES
Share This