„Ilegalni Šmit ih je zaštitio kao bijele medvjede“ Dodik poručio da je povezanost članova CIK BiH sa mafijom skandal evropskih razmjera

„Ilegalni Šmit ih je zaštitio kao bijele medvjede“ Dodik poručio da je povezanost članova CIK BiH sa mafijom skandal evropskih razmjera

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, istakao je da su informacije da su članovi narokartela imali svoje ljude u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine skandal epskih razmjera svojstven koloniji kakva je BiH.

Članovi CIK BiH koji nisu prošli adekvatnu proceduru imenovanja zaštićeni su kao bijeli medvjedi i još ih je ilegalac Kristijan Šmit dodatno zakovao u njihove pozicije, a sada vidimo i kakve to ima posljedice na cjelokupnu BiH – rekao je Dodik.

On je naglasio da se stranci u BiH više pitaju nego oni koji bi trebali i morali odlučivati kada bi se zaista poštovao zakon i zato sada gledamo posljedice njihovog miješanja i nametanja nebuloznih odluka, što sve više potvrđuje da je BiH kolonija u 21. vijeku.

– Povjerenje u takav sastav CIK BiH odavno ne postoji i to je jasno kao dan, ali da ove opasne tvrdnje o tome da su članovi narkokartela imali svoje ljude u CIK BiH prođu samo tako je za nepovjerovati. Ovo je najbolji pokazatelj da zbog samovolje stranaca u BiH ne postoji nikakav sistem koji bi po automatizmu identifikovao i odstranio one koji su djelovali mimo zakona. Ovdje ne možemo govoriti samo o sankcijama, koje su neophodne i to hitno, nego i o izmjenama zakona koje bi trajno spriječile ovo što danas gledamo i što je naša realnost već odavno – konstatovao je Dodik.

On je ukazao da je pravosuđe u BiH u potpunom kolapsu.

– Imamo uhapšenog predsjednika Suda BiH, članove CIK BiH koji su povezani sa mafijom i strance koji upravljaju procesima. Uprkos svemu tome, onda kažu da idemo naprijed sa nelegitimnim Šmitom. Ako je to naprijed, šta im je onda nazad i kako bi za njih izgledala BiH koja ne napreduje – naglasio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je poručio da napretka u BiH nema i neće ga biti dok god se stranci pitaju, miješaju u unutrašnje stvari i nameću odluke u ime onih koje je narod birao i izabrao, a pojedinci klimaju glavu i vežu konja gdje im aga kaže, piše RTRS.

– Rezultat takvog njihovog ponašanja jeste sve manje BiH, a sve više kolonije. Republika Srpska, njeni politički predstavnici i srpski narod nikada neće dozvoliti da budu pod čizmom kolonizatora. Takvi nisu bili naši preci, pa nećemo ni mi, zarad budućih generacija – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This