“Helez pravi višestruku štetu” Karan ocijenio djelovanje ministra odbrane BiH

“Helez pravi višestruku štetu” Karan ocijenio djelovanje ministra odbrane BiH

Karan je istakao da Helez, ne samo što to radi, već pokušava izmišljotinama da odgovornost prebaci na Republiku Srpsku u kojoj nema nikakvih paravojski niti parakampova već postoji samo jedna policija Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je napomenuo da MUP na toj problematici intenzivno radi poslije terorističkog napada u Zvorniku kada je poginuo jedan policajac, te formirana posebna Uprava za ekstremizam i terorizam, te ocijenio da je velika šteta napravljena onog časa kada je jedna ozbiljna tema stavljena u fokus politike.

– Ovo što radi Helez politikom negacije i prikrivanja, stavljanja pod tepih, minimiziranja je dupla šteta. S druge strane šteta je direktna i prema onima na koje se odnosi koji su indicirani kao potencijalna opasnost. Daće im dodatnu snagu i sigurnost da dalje djeluju – rekao je Karan novinarima.

On je istakao da takvim izjavama Helez neće doprinijeti snazi svih agencija u BiH za provođenje zakona koje se bave ovom problematikom, posebno u Federaciji BiH.

– Šteta je višestruka, ja ga molim da prekine da stavlja u fokus ovakve ozbiljne stvari u politiku i to tako ružnu, rušilačku politiku – rekao je Karan.

Srpska info
CATEGORIES
Share This