Dodikov napad na SAD je posljedica straha od istine

Dodikov napad na SAD je posljedica straha od istine

Izjava Milorada Dodika da su SAD neprijatelj Republike Srpske je pogrešna, opasna i potvrđuje da su u pravu svi oni koji govore da bi Dodik srušio sve mostove i zapalio hiljadu vatri samo da sebe izvuče iz situacije u kojoj se trenutno nalazi.

Rekao je ovo Igor Crnadak, potpredsjednik PDP, ističući da niko nema pravo da se igra našim međunarodnim položajem i da iz obijesti i hira zatvara vrata za Republiku Srpsku na važnim adresama širom svijeta.

– Dana 28. jula 1918. godine američki predsjednik Vudro Vilson naredio je da se na Bijeloj kući istakne srpska zastava u čast žrtava našeg naroda u Prvom svjetskom ratu, a preko medija je pozvao američki narod da se taj dan svi zajedno pomole za hrabre i časne srpske borce.

Povodom obilježavanja 100. godišnjice tog događaja, Željka Cvijanović i ja predstavljali smo Republiku Srpsku na brojnim aktivnostima u Bijeloj kući, Kongresu i drugim mjestima u Vašingtonu. Šta se u međuvremenu desilo, zašto se danas iz Banjaluke Americi šalje poruka neprijateljstva? – pita Crnadak.

Navodi da narod Republike Srpske treba da zna istinu, da se Dodik obrušio na Ameriku iz razloga što upravo ova zemlja najviše insistira da se pokrene istinska borba protiv korupcije,  da političari koji kradu idu u zatvor, a da narod konačno dobije pravo da slobodno glasa i da se svaki glas pošteno prebroji.

– Baš ovih dana vodi se rasprava o što hitnijim izmjenama izbornih pravila u BiH, kako bi se uvođenjem skenera, otiska prsta, automatskog slanja rezultata i drugim mjerama konačno prekinula brutalna krađa na izborima. SAD predvode grupu zemalja koja smatra da to mora da se desi već sljedeće godine na lokalnim izborima, da se mora vratiti povjerenje građana u izborni proces i zato ih je Dodik proglasio neprijateljima. Jer pošteni izbori znače da Dodikov SNSD gubi vlast za sva vremena – kaže Crnadak, dodajući da to znači i istrage, da se vidi ko je šta radio i gdje je sve odlazio novac našeg naroda.

– Toga se u SNSD sa pravom plaše i zato prave ovakve histerične ispade – kaže Crnadak.

Ističe da je jučerašnja izjava ujedno i apel onima u međunarodnoj zajednici koji  pokušavaju da zaustave izmjene izbornih pravila za poštene izbore.

– Vrijeme je da okrenu ploču i pomognu narodima koji ovdje žive, a ne svojim favoritima i ljubimcima – poručio je Crnadak.

(BN)

CATEGORIES
Share This