Dodik ugostio francuskog diplomatu “Srpska je posvećena evropskom putu”

Dodik ugostio francuskog diplomatu “Srpska je posvećena evropskom putu”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Palati Republike sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Trokazom.

Predsjednik Republike upoznao je sagovornika sa trenutnom političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija i drugim aktuelnim temama, saoopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

– Predsjednik Dodik istakao je da su institucije Srpske posvećene evropskom putu, te da od Evropske unije i zemalja članica očekuju realističan i principijelan pristup prema BiH, kao i puno uvažavanje njene ustavne strukture. Tokom sastanka, predsjednik Republike prenio je specijalnom izaslaniku Francuske za Zapadni Balkan jasan stav da Srpska odbacuje svaku vrstu djelovanja Kristijana Šmita kao visokog predstavnika u BiH jer nije izabran u skladu sa aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma – navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, kako se dodaje, Dodik je istakao opredijeljenost institucija Srpske ka očuvanju mira i stabilnosti, te dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i ustavne pozicije dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH.

Današnjem sastanku je prisustvovao i ambasador Francuske u BiH, Fransoa Delmas.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This