Dodik: U Srpskoj ne žive ničiji podanici već narod koji je brani od agresije

Dodik: U Srpskoj ne žive ničiji podanici već narod koji je brani od agresije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da u Republici Srpskoj ne žive ničiji podanici, već narod koji je brani od agresije nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita i bilo kojih drugih neprijatelja.

– To što narod brani mene i rukovodstvo Republike Srpske i podržava sve naše odluke govori da upravo pritisak nelegitimnog visokog predstavnika Šmita i njegovih zapadnih satelita dovodi do jačanje rodoljublja kod našeg naroda u Republici Srpskoj – naveo je je Dodik u autorskom tekstu u “Politici”.

Dodik je, osvrćući se na tekst Boška Jakšića objavljen juče u “Politici” pod nazivom “Dodikov večiti rat”, naglasio da se u tom tekstu “poznatog dugogodišnjeg dežurnog promotera zapadne politike u Srbiji i regionu”, vidjelo da strasti od čovjeka čine prava čuda, te da Jakšiću o politici, bar u Republici Srpskoj i BiH izmiče vjerodostojna slika, odnosno istina, kao i do sada.

– Po svom starom običaju ovaj prozapadni promoter u svom tekstu strastveno veliča sve ono što dolazi sa Zapada i sa neskrivenim zadovoljstvom najavljuje da mi prijeti kazna od pet godina zatvora i zabrana obavljanja političke funkcije, zbog optužnice Tužilaštva BiH koja je podignuta protiv mene i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, zbog neizvršavanja odluke Kristijana Šmita, nelegalnog, neligitimnog kolonijaliste i međunarodnog uzurpatora, lažnog visokog predstavnika čije imenovanje nije potvrđeno Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN, koji je i inspirator ove optužnice kod Tužilaštva BiH – naveo je Dodik.

Dodik je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 27. juna Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Republike Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.

– Pisanija Boška Jakšića, doajena promovisanja zapadne politike u našemregionu, pokazuje upravo ono da strast od čovjeka čini prava čuda. Tako kod Jakšića, koji je očigledno pritisnut mrzilačkom strašću prema svima koji bilo šta prigovore zapadnoj politici i njenim predstavnicima, očigledno da su njegova prozapadna osjećanja nadvladala sposobnost realnog prosuđivanja, što se vidi i iz njegovog pomenutog teksta u `Politici`. A tamo gdje je blokirana sposobnost prosuđivanja, široke su mogućnosti za vladavinu iluzija i zaslijepljenost kojim vrvi njegov tekst – dodao je Dodik.

Nema sumnje, ističe Dodik da se kod Jakšića, u strastvenoj odbrani svega što dolazi sa Zapada i što čine zapadni predstavnici, udomila opasna nekritičnost.

– Kod njega je istina žrtvovana jer je nepoželjna, i što je potpuno nakaradno izložena podsmijehu, kao u primjeru ogromne podrške koju dobijam od ambasadora i generalnih konzula ali i velike veđine srpskog naroda, pa ivelikog fimskog reditelja Emira Kusturice u Republici Srpskoj – navodi Dodik.

Prema Dodikovim riječima, očigledno da za Boška Jakšića, zapadnog promotera koji se stavio na stranu nelegalnog kolonijaliste i uzurpatora Kristijana Šmita i njegovih suflera, istina nije poželjna dok je pokušava izvgrnuti podsmjehu.

– Vitalnost tog njegovog primitivizma je očigledna i u njegovoj kolumni gdje je ostao dosljedan u odbrani nelegitimnog visokog predstavnika Šmita,koji u ulozi kolonijaliste narod u Republici Srpskoj doživljava kao podanike – naveo je Dodik.

Međutim, poručuje Dodik, u Republici Srpskoj ne žive ničiji podanici, već narod koji je brani od agresije nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Šmita i bilo kojih drugih neprijatelja.

SRNA

CATEGORIES
Share This