Dodik potvrdio: Tegeltija kandidat za direktora UIO

Dodik potvrdio: Tegeltija kandidat za direktora UIO

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik je potvrdio je da bi Zoran Tegeltija mogao postati direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

„Indirektni porezi pripadaju našoj strani i mi ćemo imenovati nekoga.

Za sada još nismo donijeli odluku, a naravno da je Zoran Tegeltija jedan od najozbiljnijih i najstručnijih ljudi iz te sfere.

Treba da prvo razgovaramo s njim da vidimo da li on to hoće ili neće. Ništa još nije dogovoreno, vidjećemo“, kazao je Dodik.

To znači da bi Tegeltija u narednih nekoliko mjeseci mogao podnijeti ostavku na funkciju ministra finansija i trezora BiH, na kojoj je imenovna prije dvije sedmice, i preuzeti fotelju direktora UIO u kojoj deceniju sjedi Miro Džakula (HDZ).

Raspodjela fotelja biće tema sljedeće sjednice Savjeta ministara BiH koja će biti održana narednog četvrtka, a zanimljivo je da će kadrovi SNSD-a rukovoditi ključnim finansijskim institucijama države.

Iako su SNSD i HDZ postigli dogovor da pozicija direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) pripadne stranci sa sjedištem u Banjaluci tome se sada protivi SDP, tačnije potpredsjednik Vojin Mijatović koji je najavio i ultimatum.

(BN/Klix  Foto:Arhiv/Fena)

CATEGORIES
Share This