Dodik ne može oduzeti 9. januar Dan Srpske

Dodik ne može oduzeti 9. januar Dan Srpske

Gradski odbor Srpske demokratske stranke u Trebinju organizovao je potpisivanje peticije kojoj je cilj da 9. januar ostane Dan Republike Srpske

Milica Radovanović, člamica Predsjedništva Srpske demokratske stranke, poručila je da niko ne može oduzeti Srbima u Republici Srpskoj jedan simbol kao što je 9. januar, pa da ni Miloradu Dodiku to neće poći za rukom.

„Iz Trebinje jasno i glasno poručujemo da je 9. januar Dan Republike svih nas,  Dan Republike mene i ljudi koji stoje zajedno sa mnom i Dan Republike svih građana Republike Srpske. Jasno i glasno poručujemo da jedan čovjek koji se zove Milorad Dodik ne može da nam oduzme ono što je simbol svih nas Srba u Republici Srpskoj, a to je Dan Republike Srpske.

Iz tog razloga smo se okupili na trgu u Trebinju kako bismo potpisali peticiju i na osnovu peticije gdje će se potpisati veliki broj građana poslaćemo poruku Miloradu Dodiku da se ne igra sa ovakvim stvarima“, rekla je Milica Radovanović, koja vodi i trebinjski odbor SDS-a.

Srpska demokratska stranka pokrenula je sredinom juna inicijativu za potpisivanje peticije kako bi se 9. januar nastavio obilježavati kao Dan Republike Srpske, a do sada je organizovano potpisivanje u brojnim opštinama i gradovima Republike Srpske.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This