“Dodik mi nije neprijatelj, spreman sam da razgovaramo” Šmit o odnosima s predsjednikom Srpske

“Dodik mi nije neprijatelj, spreman sam da razgovaramo” Šmit o odnosima s predsjednikom Srpske

Kada je u pitanju Milorad Dodik, ja ne kritikujem njega već njegove odluke. Јaki ljudi moraju prihvatiti da mogu pogriješiti i da zbog toga moraju da snose posljedice.

Ovo je izjavio Kristijan Šmit, gostujući u programu RTRS. On je poručio da nema ništa lično protiv predsjednika Republike Srpske. Šmit, koga institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, poručio je da nema ništa protiv razgovora s Dodikom, ali da to on odbija.

– U najboljem interesu Republike Srpske sugerisao bih da promijeni taj stav. Јa razgovaram s drugim političkim strankama. Imao sam koristan razgovor sa Mladenom Ivanićem i volim da razgovaram sa mladim ljudima – rekao je Šmit, ističući da Milorada Dodika “ne posmatra kao neprijatelja”.

S druge strane, Šmit je žestoko kritikovao aktuelnog ministra bezbjednosti BiH, Nenada Nešića.

– Zaista nisam srećan kada vidim da gospodin Nešić daje neke izjave koje su pogrešne i zlonamjerne. Zaista bi trebao raditi da njegove namjere budu po strani i da u miru nastavimo raditi svako svoj posao. Nešić bi trebao biti meni zahvalan što se ovoliko trudim da donesem boljitak ovoj zemlji. Trebalo bi ga biti stid što se upušta u ovakve igre. Ako neko misli da se može poigravati sa ovim temama samo da bi napravio šou, onda to ne prihvatam. To je neodgovorno ponašanje. On bi trebao biti svjestan da se ne može ovako ponašati i ne dopada mi se njegovo ponašanje – rekao je Šmit.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This