Dodik: Kukavički čin opozicije

Dodik: Kukavički čin opozicije

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske, rekao je lider ove stranke i predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

– Normalo je da postoje različita mišljelja po mnogim pitanjima, ali okupili smo se oko nacionalnog pitanja – naveo je Dodik nakon sastanka.

Istakao je da se opozicija ponaša kukavički, jer nisu došli na sastanak.

– Očigledno ih ne interesuju građani Srpske. Srpska će odbraniti svoj ustavni položaj i imamo pravo da biramo i da budemo birani. Znali smo da opozicija neće doći na sastanak, jer nisu homogenizovani oko zajedničkog programa, već oko programa nametnutog od strane stranih ambasada – naveo je Dodik.

Istakao je da su solidarnost i zajedništvo ključni faktor opstanka Srpske.

– Ali neki su spremni da prihvate nametanja neizabranog stranca koji želi da diktira izborni proces. Kao predsjednik SNSD se zalažem za bojkot izbora, pod uslovom da to bude rezultat konsenzusa predstavnika svih političkih partija u Srpskoj – dodao je Dodik.

“Izborni procesi se ne mogu odvijati bez opšteg koncezusa snaga koji učestvuju u izborima”, rekao je Dodik dodajući da to ovdje očigledno nije moguće.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova o Izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima.

Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, te predstavnici Socijalističke partije Srđan Todorović, SPS-a Maksim Skoko, te stranaka vladajuće većine koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama.

Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i nisu prisustvovali sastanku.

Banjaluka.net

CATEGORIES
Share This