Dodik imenovo Sanju Vulić za svog zamjenika: Slijedi čišćenje u SNSD-u!

Dodik imenovo Sanju Vulić za svog zamjenika: Slijedi čišćenje u SNSD-u!

„Sanja se iskristalisala kao heorina našeg otpora turisti Šmitu otkad mi je počelo režirano suđenje po njegovom turističkom nalogu u onom smiješnom sudu. Sanja je to najozbiljnije shvatila od svih nas, čak i od mene koji sam ispočetka naivno mislio da je sve to samo neka zajebancija.

„Braćo i sestre, dame i gospodo, drugovi i drugarice, jednoglasno sam odlučio da naša stranka prvi put u svojoj istoriji dobije mog zamjenika: to će biti uvažena poslanica i narodni tribun Sanja Vulić, dama i gospođa i naša najodanija drugarica, a prije svega heriona našeg otpora onom turisti Šmitu!“, poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u otvorenom pismu članovima Sabora i Glavnog odbora SNSD-a.

„Mnogo sam bio potresen, iznenađen, pa i uvrijeđen kada sam vidio Željku Cvijanović kako se pozdravlja sa turistom Šmitom, sa sve osmesima i verbalnom i neverbalnom komunikacijom koja liči na sve drugo, samo ne na odlučan otpor Šmitu!

A lijepo smo se svi u stranci dogovorili da s njim ne može tako: nema razmjene nijedne jedine riječi, a svaki fizički kontakt, uključujući i kontakt očima, strogo je zabranjen u prisustvu kamera u javnosti. Mimo kamera i javnosti, takoreći privatno možete mu reći šta god hoćete, mada je i to veoma rizično, jer on sa sobom uvijek vodi neke špijune koji sve snimaju.

To je naša Sanja fantastično shvatila, vidio sam to na snimku kad je laktom odgurnula Željku od napadnog Šmita, pa lijepo prekrstila ruke i skresala napadaču sve u brk i biranim i nebiranim riječima, što sam sve jasno pročitao sa njenih usana! A sve je to uradila baš onako kako smo se dogovorili, jer je meni Dragan Čović unaprijed javio da će Šmit biti prisutan na njihovom Božićnom prijemu.

Ja sam prvo rekao: Dragane, mi tog turistu ne priznajemo i ne možemo doći! A Dragan meni: pa, Šmit i dolazi na prijem onako turistički, istina kao naš uvaženi, visokoodlikovani turista kome smo mi još ranije dali naš orden ‘Ante Starčevića’, što i sam znaš. Ali, ako će tebi biti neprijatno, ti pošalji nekog u tvoje ime da te zamijeni. Neko tvoj blizak mora biti na prijemu, jer bi se, u suprotnom, odmah počele širiti intrige da ja i ti više nismo u dobrim odnosima, a takve bedastoće bi nanijele ogromnu štetu i tebi i meni – tako mi je rekao Dragan.

Onda sam ja odlučio da pošaljem Sanju da me zamijeni i da nadgleda Željku, koja zna da se ponaša diplomatski kurtoazno, ali to radi i onda kad ne treba, a nekad ga baš pretjera preko svake mjere – kao sad sa Šmitom. Međutim, Sanja je vrhunski odradila zadatak koji sam joj povjerio i odlično iskonstrolisala svu moguću i nemoguću štetu. Tako je položila moj posljednji test pred imenovanje za zamjenika predsjednika SNSD-a!“, objasnio je Dodik u pismu.

„Sanja se iskristalisala kao heorina našeg otpora turisti Šmitu otkad mi je počelo režirano suđenje po njegovom turističkom nalogu u onom smiješnom sudu. Sanja je to najozbiljnije shvatila od svih nas, čak i od mene koji sam ispočetka naivno mislio da je sve to samo neka zajebancija.

Možda će na kraju tako i ispasti, ali do tada se svi moramo pokazati kao neustrašivi i odlučni borci pred svima onima koji misle da je ovo i dalje samo zajebancija.

Ovo je naša velika igra epskih razmjera u kojoj nema mjesta za kolebljivce!

A ja sam već primijetio da se neki među vama kolebaju i snebivaju kad treba nešto da kažu, da su se neki od vas mnogo ućutali, a neki ne smiju ni da beknu, a kamoli da puste snažan i prodoran krik pravednika: i to baš sada kada nam narod pruža sve masovniju podršku na našim okupljanjima, kada se mnogi nude da učestvuju u masovnoj građanskoj neposlušnosti ako onaj smiješni sud pokuša da mi zabrani političko djelovanje!

A i vi koji ponešto kažete u moju odbranu, sve to činite nekako slabo i mlako, kao da ste glas odjednom izgubili. Čini mi se i da bi neki od vas rado htjeli da mi vide leđa što prije, ali ćemo ja i Sanja sve takve raskrinkati.

Sanja ima zadatak da, kao moja zamjenica a u konsultaciji sa mnom, pročisti naše redove od kolebljivaca, licemjera, poltrona, srebroljubaca i svih vas koji se i sopstvene sjenke plašite – samo da biste opstali na vlasti! Mnogi od vas su me iskreno razočarali i zato, dok se ja budem bavio ovim režiranim suđenjem, Sanja će vas sve pažljivo nadzirati i nadgledati: da utvrdimo ko je zaista zaslužio da ostane na funkciji, a ko je sa nama samo radi svoje lične koristi.

Dosta je bilo popuštanja, neću ja više nikome da gledam kroz prste, već će takvi fino dobiti po prstima!“, poručio je Dodik u pismu članovima Sabora i Glavnog odbora SNSD-a.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović

CATEGORIES
Share This