Dodik: Idem do kraja šta god to značilo za Srpsku (VIDEO)

Dodik: Idem do kraja šta god to značilo za Srpsku (VIDEO)

„Mi ćemo nastaviti da se nosimo s ovim što nam nameću u ličnom smislu. Kao predsjednik Srpske znao sam šta me čeka, i nemam pravo da se ikome žalim. Idem do kraja, šta god to značilo, za Republiku Srpsku i srpski narod“, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske obratio se narodnoj skupštini Republike Srpske i rekao da je njegovo djelovanje apsolutno u funkciji jačanja pozicije Republike Srpske.

„Svaki čovjek u Srpskoj treba ostati miran stabilan i vjerovati u nju. Mi ćemo nastaviti da se nosimo s ovim što nam nameću u ličnom smislu. Kao predsjednik Srpske znao sam šta me čeka, i nemam pravo da se ikome žalim. Idem do kraja, šta god to značilo, za Republiku Srpsku i srpski narod“, rekao je Dodik.

Kazao je da nema ni jednu pomisao da odustane.

„Krećem u novu fazu političke borbe za Republiku Srpsku. Moja porodica je sankcionisana, ljudski ja nikome ništa ne zamjeram. Ako vidim da RS ima problem ja ću pitati narod na referendumu šta misli o tome“, rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će svaka odluka rukovodstva Srpske biti odmjerena i usmjerena isključivo na to da sva dešavanja i njihov negativni uticaj što manje osjete građani Srpske.

Višković je rekao da se pokušava suditi predsjedniku Republike Miloradu Dodiku jer obavlja poslove koji su propisani Ustavom.

„Nepokretna imovina Srpske postala je potencijalni plijen OHR-a i pojedinih centara moći iz Sarajeva“, naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, pristup Republike Srpske međunarodnom finansijskom tržištu pokušava se svesti na minimum, s ciljem što brže destabilizacije.

On je rekao da se, kao najnovija metoda, brišu računi iz banaka legalnim predstavnicima Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je evropski put BiH nespojiv sa postojanjem neizabranog stranca koji nameće svoju volju demokratski izabranim predstavnicima.

Ona je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekla da Kristijan Šmit nije prošao nije proceduru imenovanja i da nema legitimitet, te da njegovo djelovanje potvrđuje da BiH nema suvrenitet.

„Mi ne ugrožavamo Dejtonski sporazum i političke dogovore već stranci. Ako se želi nastaviti tako, BiH nije mjesto u UN i treba je izbaciti sa evropskog puta. Često se kaže da su mjere koje preduzima Republika Srpska opasne, ali su opasne mjere koje preduzimaju stranci“, navela je Cvijanovićeva.

Navedena tačka dnevnog reda prijedlog je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Srpske Nenada Stevandića, predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, koji prisustvuju sjednici.

Sjednici prisustvuju i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić i predstavnici Republike Srpske u zajedničkim istitucijama BiH, predsjednici SDS-a i PDP-a, te predstavnici EU.

(BN/Srna)  Foto: Srna

CATEGORIES
Share This